Zeta Pinsa
Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär. Traditionellt bakas pinsa ut till ett platt ovalt bröd och kan närmast beskrivas som en blandning av focaccia och pizza. Brödet kan gräddas med olivolja och krämig mozzarella. När det är klart toppas det med goda tillbehör som tex pesto, burrata och färska örter. Ringla en smakrik olivolja över din pinsa strax innan servering.
Ingredienser | VETEmjöl 47%, vatten, durumVETEmjöl, surdeg 4,2% (vatten, VETEmjöl), extra jungfruolivolja 3,5%, salt, jäst, KORNmalt. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. Förpackad i en skyddande atmosfär. Behandlad med etanol. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | 1.Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). 2. Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. 3. Toppa med mozzarella och riven parmesan. 4. Grädda i 5-7 min eller tills osten smält och brödet fått fin färg. 5. Toppa med delikatesser tex pesto, lufttorkad skinka och örter. 6. Ringla över god olivolja innan servering. |
Förvaring oöppnad förpackning | Kylvara max +8 °C. Går bra att frysa. |
Näringsvärden | Energi 1112 kJ, 263 kcal Fett 4.8 g Kolhydrat 44 g Protein 9,4 g Salt 1.8 g |