Zeta Ricotta
Ricotta är en klassisk italiensk färskost. Ursprunget är den välsmakande, milda vassle som man får vid osttillverkning. Den värms upp och blir därmed “Ricotta”, vilket helt enkelt betyder “omkokt”. Ricottan är mjukt fyllig med lätt syra. Den passar utmärkt i pastarätter, cheesecake, pajer, sallader, desserter och olika varianter av goda röror till crostini, grillat och grönsaksdipp!
Förpackningsstorlekar | 250 g |
Ingredienser | Pastöriserad vassle (från MJÖLK), GRÄDDE, salt, surhetsreglerande medel E270. |
Förvaring oöppnad förpackning | Kylvara max +6 °C. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning håller 2 dagar i kylskåp. |
Näringsdeklaration per 100 g | Energi 552 kJ, 133 kcalFett 10 gVarav mättat fett 7 gKolhydrat 3,7 gVarav sockerarter 3,4 gProtein 7 gSalt 0,43 g |