Zeta Salame Milano
Mild och fyllig italiensk salami med ursprung i Lombardiets huvudstad Milano. Tillverkningen sker hantverksmässigt enligt urgamla metoder. Smaken är neutral vilket gör den fantastiskt användbar och passar i många olika måltidssammanhang. Självklart på charkbrickan och som aperitivo, men också i sallader, pastarätten eller på pizzan. Prova att tärna och knapersteka den i en gnutta olivolja och strössla över till exempel pasta med tomatsås.
Ingredienser | Fläskkött*, salt, sackaros, dextros, kryddor, naturliga aromer, rött vin, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E252 och E250. Till 100g färdig produkt har 125 g kött använts. * Uppfött och slaktat i Italien. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring oöppnad förpackning | Kylvara max +8 °C. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning håller ca 3 dagar i kylskåp. |
Näringsvärden | Energi 1450 kJ, 349 kcal Fett 27 g Kolhydrat <0,5 g Protein 26 g Salt 4,5 g |