Zeta Salame Piemonte
En smakrik salami med ursprung i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Den är smaksatt med det typiskt piemontesiska rödvinet Barolo gjort på nebbiolodruvan. Detta ger Salame Piemonte en len men distinkt smak av med fruktig och pepprig karaktär. IGP-märkningen (Skyddad geografisk beteckning) garanterar ursprung och hantverksmässig tillverkning. Självklar på charkbrickan och som aperitivo gärna tillsamman med inlagda grönsaker och oliver, men också i sallader, pastarätten eller på pizzan.
Ingredienser | Fläskkött*, salt, Barolovin DOCG, socker, dextros, kryddor, peppar, vitlök, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E252 och E250. Till 100 g färdig produkt har 130 g kött använts. *Uppfött och slaktat i Italien. |
Avrunnen vikt | g |
Förvaring oöppnad förpackning | Kylvara max +8 °C. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning håller ca tre dagar. |
Näringsvärden | Energi 1339 kJ, 322 kcal Fett 25 (25%) g Kolhydrat 0,5 g Protein 24 g Salt 4,1 g |