Zeta Salami Chili/Piccante
Salami Piccante har en grovmalen textur, tydlig hetta och visst chilibett. Den ingår i en serie fina, hela salami som kan förvaras i rumstemperatur i obruten förpackning. Köttråvaran är italiensk, kommer från 12 utvalda gårdar i Piemonte där de arbetar med god djurhållning och lägre antibiotika användning. Tillverkningen är hantverksmässig. Skivas på pizzan, i bit på charkbrickan, tärnad som drinktilltugg, i salladen eller i pastarätten. Salamins grövre textur gör den extra fyllig i smaken.
Förpackningsstorlekar | 150 g |
Ingredienser | Fläskkött*, salt, aromer, dextros, kryddor, vitlök, chilipeppar 0,5%, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel (E252, E250). Till 100g färdig produkt har 157g fläskkött använts. *Fött, uppfött och slaktat i Italien. Skinnet är inte ätbart. Avlägsnas före förtäring. |
Förvaring oöppnad förpackning | Oöppnad förpackning förvaras mörkt och svalt, ej över normal rumstemperatur. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och håller i ca 3 dagar. |
Näringsdeklaration per 100 g | Energi 1692 kJ, 408 kcalFett 33 gVarav mättat fett 11 gKolhydrat 1,7 gVarav sockerarter 1,2 gProtein 26 gSalt 4,2 g |