Zeta Strozzapreti Glutenfri
Zeta Glutenfri Strozzapreti är bakad på mjöl av råris och vitt ris, majsmjöl och potatisstärkelse. Pastan smakar väldigt likt vanlig pasta och har fina kokegenskaper, kokar inte sönder och har bra al dente-känsla. Den är valsad så den har en ojämn yta, vilket gör att den absorberar smaker bättre. Strozzapreti passar väldigt bra ihop med släta, fylliga såser alternativt med små bitar i. Mycket god med grönsakssåser, men även till kött och kyckling och skaldjur.
Förpackningsstorlekar | 400 g |
Ingredienser | Majsmjöl (gult, vitt), rismjöl 25%, rårismjöl, potatisstärkelse, emulgeringsmedel E471. Kan innehålla spår av SOJA. |
Tillagning | Tillagning: Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 litervatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan.Rör om då och då. Låt den koka 13-14 minuter. |
Förvaring oöppnad förpackning | Torrt, ej över normal rumstemperatur. |
Näringsdeklaration per 100 g | Energi 1445 kJ, 341 kcalFett 2 gVarav mättat fett 0,7 gKolhydrat 73 gVarav sockerarter <0,5 gFibrer 3,1 gProtein 6,0 gSalt 0,03 g |