Auberginegratäng med vitlök och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

Vad tycker du?

45min 12 ingredienser

Vegetarisk auberginegratäng med en mustig tomatsås och fräst vitlök som toppas med lagrad parmesan. Utmärkt som den är eller som ett tillbehör.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine, skuren i 1 cm tjocka skivor
salt
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
1 burk
hela tomater
1 dl
vitt vin
några
basilikablad
salt
strösocker
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

roing.eva@gmail.com

Det går åt väldigt mycket mer olivoljan än vad som stor i receptet att steka aubergineskivorna! Det tar lång tid om man skall göra en större form.
Kan man steka dem i ugnen istället?
Eller använda rapsolja?

Anna Mellberg

Hej Eva! Du kan steka aubergineskivorna i ugnen också. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med olivolja. Ugnsstek i 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och blivit mjuka. Du kan använda rapsolja, men vi föredrar olivolja eftersom den också ger viss smak-karaktär. Lycka till önskar vännerna på Zeta.