Basilika- och fetaoströra

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tycker du?

15min 7 ingredienser

Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset! Vi på Zeta tycker också mycket om att äta denna röra på färskt surdegsbröd eller crostini med en tunn skiva parmaskinka! En användbar kall sås som är god på många sätt!

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1 kruka
basilika färsk
1/2
vitlöksklyfta riven
1/2 dl
grekisk yoghurt (eller medelhavsyoghurt)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

God till grillat kött, vegetariska rätter, som dip till Filoncini, Crostini eller nybakt surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (311)

(311)

Vad tyckte du om receptet?

12 kommentarer

Lena

Helt ljuvlig! Den kommer att finnas på bordet när vi grillar även i fortsättningen!

Lisa

Svingod! Tog mer turkisk yoghurt än vad receptet säger för att dryga ut den lite och blev supernöjd.

Anna Mellberg

Hej Lisa! Så kul att höra! Hoppas du får många härliga måltider med denna örtiga sås nu i sommar! Hälsningar vännerna på Zeta

Lisa

Varför skriver ni inte i receptet hur mkt olja ni rekommenderar? Ni svarar olika på två frågor nedan.
Lisa

Emma Olsson

Hejsan Lisa,
Olivoljan tillsätts för smaksättning och därför kan mängden variera beroende på hur mycket olivsmak du vill addera till såsen 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

helena

Hej!
Hur mycket salt och peppar ska man ha i? 😉

Emma Olsson

Hej Helena,
Smaka av med salt och peppar utefter din smakpreferens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

Hur mycket olja skall man ha i?

Emma Olsson

Hej Linda,
Hur mycket olivolja man vi ha i är en smaksak. Men kanske en matsked eller två 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco