Biscotti

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)

Vad tycker du?

1tim 45min 9 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

st, ca
50
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
150 g
sötmandlar grovhackade
2
bittermandlar
3 dl
strösocker
3
ägg (medelstora)
8 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 nypa
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (334)

(334)

Vad tyckte du om receptet?

26 kommentarer

Lennart Svensson

Måste testa detta! Kan man ersätta bittermandeln med bittermandelolja och hur mycket i så fall? Har oljan men inte mandlarna.

Anna Mellberg

Hej Lennart! Det borde gå. Vi har tyvärr inte provbakat dem med det, så vi kan inte rekommendera några mängder. Men återkom gärna och berätta om du provar! Hälsningar vännerna på Zeta

Donald

Underbara skorpor som man verkligen vill bjuda på!

Karin

Supergoda! Receptet enkelt att följa, jag behövde inte justera något 👍👍👍👍👍

Saga Björkman

Det ser mycket gott ut! jag har läst kommentarerna och ska testa receptet snarast!!

Saga Björkman

Jattespännande att sänka värmen i ugnen när den är tömd …

Anna Mellberg

Hej Saga! Du ska lägga in skorporna igen i ugnen efter att du gräddat dem den första gången, de ska alltså torka på lägre värme innan de är klara. Läs gärna igenom alla instruktioner innan du börjar baka. Det är generellt ett bra tips att göra, oavsett om det är instruktioner till ett recept eller till något annat som du ska sätta ihop. Lycka till med bakningen önskar Anna på Zeta

Bertil

Det här är ett bra recept men jag byter olivoljan mot rapsolja! Mums mums!

Helene

En smak av Italien! En kopp starkt kaffe och en av dessa biscotti:s, Vad mer kan man önska?
I juletid är det bara att addera 0,5 g saffran så infinner sig även julstämningen.

Eva

Detta använder jag ofta som grundrecept byter mandel mot solrosfrö, smaksätter med lavendel, choklad, kardemumma eller citron bland annat.

Clovkvist

Kompletterade med en 0,5 tsk vaniljpulver. Blev ännu godare!

Monica

Jättegoda och smidiga att göra!!

Sophie Berlin

Hej Monica,
Vad kul att höra!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Joakim

Lite oklart när bittermandeln ska ner i skålen.. och om den ska vara finhackad eller grovt som sötmandeln.

Emma Olsson

Hejsan Joakim,
Mal gärna bittermandel, vi har ändrat detta i receptet 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Marianne åström

200 grader är för hög temp blev lite brända under antar att 175 grader bättre

Donald Carlsson

Kanon goda och lätt att göra och fort gick det. La till 50 gr. hasselnötter men tog bort 50 gr. Mandel. Dessutom ca. 45-50 gr. Mörkchoklad. Tog ut dem efter 30 min. O sänkte ugnen på ca. 50 grader. Satt in dem när tempen var okay men lämnade luckan lite öppen med en trä slev. Kollade o kände på dem eftersom till dom vart lagom.

Försök ni också
Donald

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco