Böngryta med tomat och salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
Zeta Olivolja Extra Mild
10 blad
salvia eller 1 1/2 msk torkad
2–3
krossade vitlöksklyftor
2 fpk
Cannellinibönor Ekologiska, sköljda och avrunna
1 1/2 dl
1/2 tsk
salt
lite peppar

Gör så här

Tips!

Servera som på bilden med stekt bogfläsk.
Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.

 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Emma Olsson

Hej Annmari,
I receptet använder vi tomatpure och inte färska tomater. Vill man kan man addera de.
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco