Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (461)

(461)

Vad tycker du?

2tim 30min 14 ingredienser

Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
högrev skuret i grytbitar
4
vitlöksklyftor, krossade
2
lagerblad
några kvistar
timjan alt 1 tsk torkad
1 msk
Ardita Tomatpuré
2 dl
rött vin
2
köttbuljongtärningar
1 liter
vatten
4
rödlökar skalade och skurna i klyftor
salt
peppar
1 kruka
persilja grovskuren

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (461)

(461)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Annika Grell

Mustigt recept. Grytan står på spisen och det doftar gott i huset. Undrar bara om det verkligen ska vara en hel liter vatten, låter mycket. Jag har börjat med 1/2 liter.

Anna Mellberg

Hej Annika! Det låter verkligen härligt med huset fullt av god doft! Se bara till att köttet är ordentligt täckt av vätska så att det tillagas fint. Trevlig och GOD helg önskar Anna på Zeta

Margareta Libeau

Planerar att bjuda på denna gryta på nyårsafton.
Skulle vara tacksam för tips på gott rödvin som passar till.

Anna Mellberg

Hej Margareta! Det finns många viner som passar, men mitt förslag är att du tar med dig receptet till närmaste Systembolag och frågar personalen där. De är så bra och utbildade inom området ”dryck och mat i kombination” och dessutom får du en trevlig pratstund och glöm inte att be dem anpassa tipset efter din budget. Gott Nytt År önskar Anna på Zeta

Sanna

Kan man förbereda denna dagen innan?

Anna Mellberg

Hej Sanna! Det går alldeles utmärkt. Löken kan du spara och lägga i när du värmer upp dagen efter. Hälsningar vännerna på Zeta

Malin

Ska göra detta till middag i kväll och har en fråga. Ska man hacka vitlöksklyftorna eller lägger man i dom hela?

britta eriksson

Skall prova denna den 26/11 på ica örnsköldsvik,jag är demonstratis som upplysning och gillar zetas produkter

Sofia

Skulle man kunna använda detta som fyllning i en ravioli? Ta bort så mycket av vätskan som man sen kan ringla över raviolin?
Vad tror ni?