Burrata med ugnsbakade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

1tim 10min 6 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
körsbärstomater, gärna olika färger
2
vitlöksklyftor, skalade
1 kvist
rosmarin
1/2 tsk
flingsalt
2 frp
Till servering
1 kruka
basilika
citronzest
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Gunilla

Jag bytte ut rosmarin mot basilika, blev så himla gott!

Catarina

Supergott! Kommer absolut göra det igen…
Jag tillagade tomaterna i airfryer använde lite olja ca 25 minuter rörde om efter halva tiden.

Eva Foyer

Varför ska inte burratan vara i ugnen? Varför ska den serveras kall på de i och för sig heta tomaterna? Vore det inte godare om osten var lite lätt smält åtminstone? Undrar jag, nyfiken på er kommentar.

Anna Mellberg

Hej Eva! Burrata är en ost med en härligt lös och gräddig fyllning. Den behöver alltså inte smälta för att få krämig konsistens. Vi tycket att den bäst kommer till sin rätt om den inte upphettas. Den innehåller en hel del vätska vilket gör att den inte fungerar optimalt i varmt tillstånd. Om du inte vill att osten ska vara kylskåpskall så tar du ut den i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Lycka till med matlagningen, hälsar Anna på Zeta

Tuula

Är så lycklig över att Zeta ger recept med det goda italienska köket. Kan inte längre resa till underbara Italien men nu kommer Italien till mig via Zetas recept. Mille Grazie🙏

Anna Mellberg

Hej Tuula! Det låter helt fantastiskt och vi blir så glada att du tar dig tid och skriver det. Hälsningar vännerna på Zeta

Lars Forsström

Sitter här mitt i natten och ser dessa gastronomiska recept, man blir ju alldeles galen!

Anna Mellberg

Hej Lars! Vi blir så glada att höra att du gillar våra recept och att de håller dig sällskap igenom natten! Vi hoppas dock att du får sova några timmar också:-D Nu önskar vi dig en riktigt härlig och GOD Påsk. Hälsningar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco