Ladda ner bild Caesarkyckling RÖSTA PÅ RECEPTET (163) (163) Spara Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 45min 7 ingredienser En variant av caesarsallad som är perfekt buffémat. Receptet är framtaget av Zeta. Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser Bufféportioner 8 - 10 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1 kg majskycklingfiléer, ca 4 st med skinn 1 ekologisk citron, tunt skivad Extra jungfruolivolja Classico, till stekning 30 g ruccola 1 dl Parmigiano Reggiano 22 mån, storbit, hyvlad flingsalt nymald svartpeppar Dressing 1 rumsvarmt ägg 1 vitlöksklyfta, riven 1 tsk senap, gärna fransk 2 st filéer Sardeller eller 1-1,5 tsk Sardellcrème MSC-märkt 1 msk citronsaft 3-4 droppar worchestersås 1 dl Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk 1/2 dl Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven Gör så här Dressing: Lägg ägget i en kastrull och koka upp, sjud i en minut. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en hög mixerskål avsedd för stavmixer. Tillsätt riven vitlök, senap, sardeller/sardellcrème, citron och Worchestershiresås. Mixa samman, häll sedan i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle medan du mixar slätt. Rör i riven parmesan. Kyckling: Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp lite olja i en stor panna. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidorna ett par minuter tills de är gyllene. Krydda med salt och peppar. Stek citronskivorna på båda sidor så de får lite färg. Ställ åt sidan. Lägg kycklingen i en ugnsform och låt gå klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader. Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skär kycklingen i tunna skivor, salta lätt på snittytorna och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen. Dra några rejäla tag med pepparkvarnen, strö på flagad parmesan och garnera med stekta citronskivor och en näve rucola. Dela Skriv ut Spara Vad tyckte du om receptet? RÖSTA PÅ RECEPTET (163) (163) Stäng Vad tyckte du om receptet? Sätt mitt betyg Stäng 1 kommentar Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (163)
(163)Vad tyckte du om receptet?
1 kommentar