Cannoli
Vad tycker du?
Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.
Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Förvara tomma cannoliskal i en lufttät låda.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (165)
(165)Vad tyckte du om receptet?
32 kommentarer
Marie
När häller man i Marsalavinet?
Anna Mellberg
Hej Marie! Bland annat tillsammans med äggen och vinägern. Det står benämnt som ”vin” i instruktionen. Det kanske är därför du inte uppfattade det. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Emmy
Cannoli ska friteras, därför ska det vara 1 L olja
Urban Lindqvist
I ingredienslistan står det 1 dl rapsolja och i texten står det 1 liter. Det första måttet känns som för lite men det andra känns som i mesta laget. Hur mycket ska det vara?
Anna Mellberg
Hej Urban! Kul att du vill testa detta recept! Det ska vara 1 liter, verkar som om det blivit fel i ingredienslistan. Vi ändrar! Använder du en fritös anpassar du mängden efter instruktionerna på den. Oljan ska täcka brödet så att du får en jämn och fin fritering. Hoppas det smakar, lycka till!
Lars Hokkanen
Super kul och enkelt recept!
Den här kommer jag nog alltid att köra som bas men variera smakerna 🤘 Tack Zeta för ett bra recept 👍🙏
ÅSA
7 dl vetemjöl väger ca 420 gr !
Ska det var 7 dl eller 240 gr ? ( ca 4 dl )
Sophie Berlin
Hej Åsa,
Du har helt rätt, 7 dl mjöl väger 420 g och det är det vi menar. Vi har nu ändrat i receptet.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta
Ingela
Jag använder cannoli pasta istället för rostfria rör och det funkar utmärkt.
Sophie Berlin
Hej Ingela,
Vad fiffigt och bra tips- tack! Cannolipasta är säker lättare att få tag på än cannolirör.
Bästa hälsningar, Sophie på Zeta
Felicia
Tänkte testa att göra cannoli till helgen, ska ha dem till lördagen, min fråga är, går det att göra själva cannolin på t.ex fredagen och sen fylla dem på lördagen? eller tror ni att rören blivit mjuka då?
Sophie Berlin
Hej Felicia,
Åh vad gott med cannoli! Det går jättebra att göra både cannolirör och fyllning ett par dagar förväg. Förvara fyllningen i kyl och cannolirören torrt i lufttät burk. Spritsa fyllningen i rören precis innan servering.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta
Ronny
Tänk på att viktangivelsen för vetemjöl inte ändras om man ändrar antal portioner!
Fråga: Ska det vara vaniljextrakt i både degen och fyllningen? I ingredienslistan står det bara med under fyllning, men i instruktionerna står ett att man ska ha det i degen.
Emma Olsson
Hejsan Ronny,
Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vara vaniljextrakt i både degen och fyllningen. Vi har ändrat i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Elsa
vilket vin kan man ha om man vill ha det alkoholfritt?
Emma Olsson
Hejsan Elsa,
Det går bar att använda vårt matlagningsvin som är alkoholfritt: https://www.zeta.nu/produkter/matlagningsvin-vitt/
Hälsningar, vännerna på Zeta
WILMA
Kan man laga dom i ugnen eller måste de friteras
Emma Olsson
Hejsan Wilma,
Ja, för att få en bra konsistens måste de friteras.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Leona
Kan man tillaga med alkoholfritt vin? Vill gärna ha dessa utan alkohol.
Emma Olsson
Hejsan,
Det går alldeles utmärkt! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Franka
Kan man byta ut marsalavinet med något annat vin?
Emma Olsson
Hej Franka,
Det går absolut att byta ut vinet. Använd det som du har hemma så går det bra 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Sofie
Tänkte baka dessa i helgen men i cannoli-beskrivningen står det tillsätt vaniljextrakt, men hittar inte det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara? /Sofie
Carina
Du ska lägga rör på degen. Det finns rostfria rör att köpa som man använder till detta.
Hans Färnlöf
Förstår tyvärr inte punkt 6-8
matz
Hej Hans !
Om du tittar på bilden ser små metall rör. Det ar dessa som kallas Cannoli rör Runt dom lägger du den utstansade degen.
Mvh Matz
Emma Olsson
Hej Hans,
Tack så mycket för feedbacken, det betyder väldigt mycket för oss. Jag ska se över receptet snarast 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Björn Fritz
7dl mjöl väger mer än 240 gr. I tsk vaniljextrakt är väldigt mycket. Jag tror detta är ett illa översatt recept. Byter till nån mer pålitlig källa
Emma Olsson
Hej Björn,
Tack för din feedback. Vi har nu ändrat i receptet.
Hälsningar
Emma från Zeta