Capresesoppa
Vad tycker du?
Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (350)
(350)Vad tyckte du om receptet?
14 kommentarer
Susanne
Hej! Hur gör man soppan glutenfri?
Anna Mellberg
Hej Susanne! När man ska anpassa ett recept till personer som inte kan äta vissa ingredienser är det jätteviktigt att noga läsa ingrediensförteckningar på produkter som är sammansatta- så att de inte innehåller det som inte kan ätas. Om det skulle vara så, då får man ge sig ut och leta någon motsvarande produkt som inte innehåller det. Dessutom måste man vara noga med att de kärl och redskap som används är noga diskade och inte kommer i kontakt med mat som kan innehålla det som inte tåls, exempelvis gluten, under själva matlagningen. I detta recept är det brödet som måste bytas ut mot ett glutenfritt alternativ. Lycka till i köket, och studera ingrediensförteckningarna noga på övriga ingredienser som du använder till soppan! Hälsningar från vännerna på Zeta
Sarah
Snabbt och gott! Gjort flera gånger, även bjudit och de ville själva ha receptet.
Ewa
Heu mycket innehåller Zetas frp med finkrossade tomater?
Anna Mellberg
Hej Ewa! Du kan använda valfria krossade tomater med vikten 390 g per förpackning. Lycka till i köket hälsar Anna på Zeta
Gustaf
Hej! Ska det alltså vara 5st burkar soltorkade tomater? Tack!
Anna Mellberg
Hej Gustaf! Det ska vara 5 st soltorkade tomater som du kan plocka ur en burk. Hälsningar Anna på Zeta
Marie
Mycket gott… mmm….. grazie!
Johanna
Jättegod! Jag lade till kycklingbuljong och vitt vin. Blev en höjdare.
Peter
Supergod! Gjort den ett par gånger. Späder med nästan en burk vatten. Går dessutom utmärkt med torkad basilika när man ändå mixar den slät.
Jan Alsér
Hej, saknas inte några deciliter grönsaksbuljong / alt. vitt vin i receptet ??
Koncistensen blir ju annars som ketchup
Emma Olsson
Hejsan Jan,
Nej, soppan ska vara lite tjockare för att mätta. Men om man tycker att konsistensen är för tjock kan man alltid späda ut med lite vatten eller ytterligare en förpackning med tomater 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Anna
Jag och familjen tyckte soppan blev väldigt god och vi hade gärna gjort den igen då den var väldigt lättlagad! Dock upplevde vi att den blev väldigt tjock, trots att den värmdes försiktigt och inte reducerade. Dessutom blev det lite lite till 4 personer. Om man ska spä ut den lite, går det bra med vatten eller tar man bort för mycket smak då?
Emma Olsson
Hejsan Anna,
Soppan ska vara lite tjockare så man känner sig mätt. Det går jättebra att späda ut soppan med lite vatten alternativ ytterligare en förpackning med tomater. Hoppas det smakar! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta