Fiskgryta med saffran

RÖSTA PÅ RECEPTET (225)

(225)

Vad tycker du?

40min 21 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Upptäck vår fiskgryta med härlig smakblandning av saffran, vitlök, fänkål och vitt vin. En riktigt god gryta som uppskattas av hela familjen, både barn och vuxna!

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, hackad
1 frp
saffran
1
fänkål, hackad
2 stjälkar
bladpersilja
6
fasta potatisar
2
morötter, tärnade
1 frp
körsbärstomater
3 dl
vatten
2 msk
koncentrerad fiskfond
200 g
färsk lax, tärnad
200 g
färsk torsk, tärnad
200 g
färska räkor, skalade
1 dl
hackad dill
salt
nymalen svartpeppar
Surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (225)

(225)

Vad tyckte du om receptet?

11 kommentarer

Lars Seger

Ni verkar ha ändrat receptet. Tidigare var det fänkål och inte stjälkselleri, samt inte så mycket buljong, utan istället 3 msk fiskfond med endast 3 dl vatten (4 port). Det tidigare receptet var riktigt gott (5 stjärnor), nu är det bara sådär…

Anna Mellberg

Hej Lars! Vad tråkigt att du inte tyckte lika mycket om den här grytan, det är ett fantastiskt recept tycker jag- men smaken är ju olika! Vi har inte ändrat receptet, däremot så tror jag att du har gjort vår andra fiskgryta tidigare. Det receptet heter ”Fiskgryta med pasta, saffran och vitt vin” Gå in och titta på det- så tror jag att du känner igen dig. Hälsningar Anna på Zeta

Johan

Hej Anna, Lars här har rätt. Jag och sambon gjorde denna maträtten i vintras och hade med 100% säkerhet dill och in basilika till denna rätt.
Förövrigt håller jag helt med Lars då det gamla receptet var guld värt medans det nya är lite mer mediokert.

Anna Mellberg

Hej Johan! Jag har nu verkligen gått till botten med detta receptmysterium och har också hittat det gamla receptet. Det verkar som om en kollega till oss ändrade i receptet i april och jag har inte någon förklaring till varför. Jag har nu provlagat det efter den gamla versionen och ändrat tillbaka. Var tvungen att göra några små förändringar på grund av ny receptpolicy, men jag vågar lova att ni kommer känna igen denna rätt nu. Ledsen över den stora förändringen som gjordes tidigare. Hoppas att ni får många långa härliga middagar med fisksoppa i sommar. Hälsningar Anna på Zeta

Emma

Lägga på laxen 5 min ? Hinner den bli klar?

Anna Mellberg

Hej Emma! Ta försiktigt upp en bit lax efter 5 minuter och dela på den. Tycker du att den bör tillagas lite till låter du den ligga några minuter till. Hoppas att du får en riktigt god måltid önskar vännerna på Zeta

Tina Ekman

Fantastiskt vår ”favorit ”serverar den till första advent som tradition .Förstärker fänkålssmaken med mortlade fänkålsfrön…..😋

Emelie Israelsson

Mycket god gryta! Jag hade också i 1 chilifrukt samt rotselleri. Måste dock koka mycket längre än 25 minuter, för mig blev rotfrukterna klara efter först 45 minuter.

Amina

Väldigt god. Har gjort med och utan lax(glömde laxen en gång) och den var lika god för det.
Enkelt och bra recept.

Tobias

Simpelt och väldigt gott. Slängde med lite finhackad chili för ett und av hetta.

Rekomenderas.

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco