Saftig äppelkaka med ricotta
Vad tycker du?
Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (56)
(56)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Tina
Hej ska baka denna till en tjejmiddag och en av tjejerna tål inte nötter. Vad kan jag byta pinjenötterna mot? 😊
Anna Mellberg
Hej Tina! Vi föreslår att du frågar din vän om hon tål någon typ av frö, tex solrosfrö. I sådant fall kan du använda det istället. Hälsningar vännerna på Zeta
Jenny Karlsson
Hej! Går denna bra att frysa?
Anna Mellberg
Hej Jenny! Det har vi inte testat, men vi tror absolut att det går bra. Hälsningar vännerna i Zetas provkök.
Erika Lindell
Hej
Bakade denna härliga äpple kaka idag. Blev väldigt uppskattad av familjen.Jag serverade lite lättvispad grädde till vilket blev jätte gott. Vi drömde oss bort till Italien en stund. ❤️🇮🇹
Lotta Polfeldt
Ni menar alltså majsmjöl, inte majsstärkelse = maizena stärlekse?
Anna Mellberg
Hej Lotta! Ja, du har rätt- tack för att du påpekade detta! Det ska stå majsstärkelse- det har skrivits fel i receptet och vi har nu rättat det. Lycka till med äppelkakan. Hälsningar Anna på Zeta
Runa Hjälmefjord.
Bakade denna kaka idag. God och uppskattad. Vi åt den med vaniljsås. Den blev inte fluffig precis. Men knaprigt god runt kanterna.