Focaccia med fetaost och soltorkade tomater
Vad tycker du?
Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.
Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.
Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.
Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (118)
(118)Vad tyckte du om receptet?
9 kommentarer
Elisabeth
Kan man låta degen jäsa första gången under natten?
Anna Mellberg
Hej Elisabeth! Ja, det fungerar alldeles utmärkt. Hälsningar vännerna på Zeta
Jennie
Är detta till stor braspanna? Hur många räcker de till ca?
Anna Mellberg
Hej Jennie! Receptet är framtaget till en långpanna av standardmodell. Antalet portioner det räcker till är svårt att uppskatta, det beror på hur stora bitar du skär den i. Men ca 15- 20 bitar. Hälsningar vännerna på Zeta
Peter
Dum fråga möjligtvis då jag ska göra detta för första gången. Under rubriken Stort bröd står det 1 dl olivolja. Ska den med under när degen knådas? Står nämligen lite senare att man ska hälla över olivoljan. Tacksam för svar.
Anna Mellberg
Hej Peter! Inga frågor är för dumma för oss- vi tycker om att få frågor! Det ska vara 2 dl olivolja enligt receptförfattaren- en i degen och en ringlas över. Men det går bra att minska mängden till hälften om man känner för det. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta.
Jessica
Vi har bakat flera gånger med denna recept – perfekt resultat varje gång;)Focaccian är en favorit för både vuxna och barn
Nancy drew
Tycker den blir för kompakt :/