Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tycker du?

20min 6 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Friterad kronärtskocka med mynta, pecorino och citronaioli är en utsökt rätt där kombinationen av mjukheten i kronärtskocka och krispigheten från friteringen gör varje tugga till en smakupplevelse i sig. Toppat med riven pecorino och det en rätt som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronaioli
1
ägg
1/2 tsk
salt
2
vitlöksklyftor hackade
1
citron
Friterade kronärtskockor
1 knippe
mynta

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Birgitta Björnfot

Aioli kan med fördel göras på kikärtsspad istället för ägg.

Monica

Jag ställer frågan igen. Hur mycket olivolja ska det vara i aiolin? Och varför ska man lägga aiolin i en spritspåse?

Anna Mellberg

Hej Monica! Det ska vara 2 dl rapsolja som bas i majonnäsen och ca 1 msk olivolja som smaksättning. Rapsolja med neutral smak är att föredra som bas eftersom olivolja lätt får en väldigt besk bismak då den mixas eller vispas hårt. Spritspåse används för att det är lättare att portionera aiolin med den, men naturligtvis går det lika bra att lägga upp den med en sked. Hälsningar från vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco