Gremolata
Vad tycker du?
Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Garnera och smaksätt grytor, soppor eller pastarätter. Gnid in kyckling eller fisk med gremolata före stekning. Rör i ett par matskedar olivolja och lite pressad citron om du vill ha den mer som en sås.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (144)
(144)Vad tyckte du om receptet?
11 kommentarer
Claes
Kan man frysa gremolata? Så man kan göra mer när det är säsong för egenodlad persilja och sedan frysa i portioner.
Anna Mellberg
Hej Claes! Det blir inte samma konsistens och smak när du tinar den och inget jag kan rekommendera. Men smaken är ju individuell, så mitt förslag är att prova och se om du tycker att det är ok smakmässigt- förstår om du vill laga råvaror ”i säsong” Hälsningar vännerna på Zeta.
Jakob
Tips! Ska ni göra en gremolata så tillsätt schalottenlök och kapris, olivolja, salt och peppar!
Monica Dellbirg
Ska det inte vara någon olja i gremolatan?
Emma Olsson
Hej Monica,
Nej, klassisk gremolata består av endast finhackade örter. Du kan alltid addera en god olivolja i blandningen om du vill göra blandningen till en sås.
Hälsningar, Emma på Zeta
Sara
Hur länge håller blandningen ungefär?
Bör den förvaras i rumstemperatur eller i kylen?
Emma Olsson
Hejsan Sara,
Förvara gremolata i kylskåpet, väl övertäckt. Titta och lukta på gremolatan för att bedöma hållbarheten.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Lars Djurberg
Vad är det för enhet på bladpersiljan? Jag antar att det är deciliter, men det står inte i receptet
Emma Olsson
Hejsan Lars! Tack så mycket att du såg detta. Ja, persiljan ska vara i enheten dl och det är nu ändrat i receptet.
Jeanette
Hej, det står fortfarande inte vad för mått det avses i receptet på persiljan?
Sophie Berlin
Hej Jeanette,
Nu har vi uppdaterat måttet till deciliter.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta