Grillad kycklingfilé i tomatmarinad

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Smakrik grillad kyckling i tomatmarinad som passar perfekt på buffébordet. Kycklingen får mer smak om den ligger en dag extra i marinaden.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
kycklingfiléer, gärna med skinn
salt
nymald svartpeppar
Tomatmarinad
1 kruka
basilika, strimlad
salt
svartpeppar, nymald

Gör så här

Tips!

Kycklingen går utmärkt att förbereda dagen innan festen, den blir till och med godare om den ligger en dag extra i marinaden.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Johanna

Hej,

Hade ni haft basilika i marinaden om ni servera en pastasallad med massa basilika i. Skulle ni hoppat basilikan i marinaden eller bytt ut den till något annat passande? 🙂

Anna Mellberg

Ja, vi hade haft basilika i bäda, vi älskar basilika! Men en kollega till oss brukar byta ut basilikan mot färsk oregano i marinaden och säger att det är väldigt gott- kan vara värt att testa! Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Caroline

Hej, vad räknar ni med att en kycklingfilé väger? Det är lättare att köpa kyckling efter vikt.
Tack på förhand!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco