Grillade kycklingspett med tzatziki

RÖSTA PÅ RECEPTET (735)

(735)

Vad tycker du?

2tim 1 ingredienser

Medelhavet har nog aldrig känts så nära Norden som när den här rätten precis har kommit från grillen och ligger vitlöksdoftande på tallriken. Drick gärna immande kallt vatten med is, mynta och gurka till.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
kycklingfiléer, delade
Mustig marinad
1 msk
japansk soja
1 msk
sambal oelek
1 1/2 msk
flytande honung
2 krm
nymalen svartpeppar
Fetaostsallad
1/2
gurka, skalad och skivad
4
tomater, delade
1
röd lök, skivad
1 frp
1/2 kruka
mynta
salt
nymalen svartpeppar
Tzatziki
1/2
gurka
2 dl
matlagningsyoghurt
1
vitlöksklyfta finriven
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (735)

(735)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Göran Mikalsen

Grymt gott, stort tack för ett riktigt bra recept. Sommarfavorit!

Anna Mellberg

Åh, så härligt att höra! Varma hälsningar från Zetas provkök

Katarina

Jättegott, och uppskattat av alla i familjen och gästerna – såväl barn som vuxna 😁😋 Enkelt ett göra, krävs endast lite förberedelsetid. Grillade i ugnen, så säkert ännu godare på riktig grill 😉

Sophie Berlin

Hej Katarina,
Mat som uppskattas av stora och små är ju helt perfekt. Kul att det blev så bra!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Victoria

såå gott!! uppskattades av hela familjen. man behöver dock inte lägga i en hel msk sambal oelek, det räcker med antingen ett kryddmått eller tesked (beroende på hur starkt man vill ha det). 🙂

ingrid Wenström Lund

Riktigt bra! Serverade med sötpotatispommes.

Assia Miteva

Mycket gott och väl uppskattat av hela familjen🤩

Emil

Årets första grillning den 19 feb 2021:)
Lyckat med Fetaost i Tzatzikin

Ola

Grymt grillrecept på kyckling, står på bordet idag den 6e februari 😃