Grönkålschips

RÖSTA PÅ RECEPTET (2454)

(2454)

Vad tycker du?

20min 3 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
grönkål plockad
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (2454)

(2454)

Vad tyckte du om receptet?

25 kommentarer

Therese

För mig fungerade airfryer jättebra med 10 min kallstart på 150 grader, skaka efter 5. Tack för tips om att vara försiktig med airfryern:)

Filippa

Säkert jättegott MEN headsup !! Jag körde i airfryern, 150 grader & efter 10 min var dom tyvärr helt brända. Jag tänkte inte riktigt på att den kör lite hårdare än ugnen. Så vid användning av airfryer, var noggrann med att titta varje minut så ni får ätbara chips! 😀 jag ska prova göra på nytt och hoppas på bättre resultat😅

Christian

Wow! Det här blir en ny och nyttig favorit på lördagarna. Så, så gott.

Ester

De här är så nyttiga! Och jättegoda, har gjort dem varje fredag. Rekommenderar verkligen!
PS: Älskar er fetaost oxå!❤️🤗

Walter

Asså det bästa chipsen jag vet och det är nyttigare än vanliga chips.

Inna

Fråga: Om man ska äta grönsakchips dag 2, hur förvarar man dem så att de inte blir blöta?

Anna Mellberg

Hej Inna! Se till att de är ordentligt krispiga och torra innan de tas ut ur ugnen. Vi förvarar våra grönkålschips i en skål. De är absolut krispigast då de precis är nygräddade och förlorar tyvärr lite av krispigheten efter någon dag. Hälsningar vännerna på Zeta

Ylwa karlsson

Det räcker med hälften av oljan om man lägger kålen i en bunke och masserar in oljan i varje vrå innan man lägger dem på plåten eftersom de delar som inte får olja på sig lätt bränns.

Åsa

Så bra och kul med tips! Tack Ylwa, ska massera kålen och använda hälften av oljan!

Ylwa karlsson

Testade att göra chips fler gånger men de blev aldrig bra förrän jag fick lära mig att man måste massera in saltet och oljan i kålen. Efter det har jag aldrig misslyckats men har gått över till svartkål som blir ännu godare

Lena M

Bästa receptet på grönkålschips!! (Har provat många)

Birgitta Lord

Alltså helt suveränt. Älskar grönkålschips.
Något alla måste prova.
Birgitta

Kristina Ragnarsson

Toppenrecept! Vi gör grönkålschips så länge det går att få tag på på affärn. På hösten lite egen grönkål. Våra barnbarn äter det som tilltugg alla mål, även frukost o mlmål. Tryggt att veta att det alltid finns vitaminer o mineraler hemma! Mvh kristina

Marica

Jag jobbar på en förskola med eget kök. Vår kock brukar göra grönkålschips och det är ett väldigt omtyckt inslag i vår grönsaksbuffe’

Elliott

Grönkålschipsen kan jag rekommendera er som inte har ätit det,men när det blir blöt så är det inte så gott👍🏼

Pernilla

Serverade barnen i skolan det idag.
De flesta va väldigt skeptiska men alla som jag fick att prova tyckte det va gott och tog mer.
Så roligt.

Anja Nordenfelt

Väl värt att vända grönkålschipsen ett par gånger i ugnen och sedan gillar jag att även ha på lite chilliflakes

Puppen

Smaskens, det måste man ju testa, litar på er Bibbi och Wiveka 🤞🏼

Bibbi

Rostar och hackar och använder i fröknäcke…fantastiskt gott👌🏼

Wiveca

Det är gott. 👍 Jag äter inte grönkål annars.

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco