Halloumi- och bönsallad
Vad tycker du?
Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.
Receptet är framtaget av Zeta.
Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (44)
(44)Vad tyckte du om receptet?
2 kommentarer
Vahan
Ett tips om HUR man skall steka Halloumin i olivolja skulle vara väldigt tacksamt. Det stänker olja överallt, trots att jag inte har spisen på högsta temp. Är svårt att få optimal temperatur känner jag.
Älskar er Halloumi och älskar Er Halloumi o bönsallad.
Tar tacksamt emot tips.
Ps. Om max är 9 på min spis så kör jag på 6,5.
Emma Olsson
Hej Vahan,
Stek i en skvätt olivolja för att minimera stänk, ca 1 msk. Det som gör att det stänker är vattnet i osten. När vatten möter varm olja börjar det att stänka. Tyvärr kan man inte undkomma stänket helt men man kan minimera genom att inte ha för mycket olivolja i stekpannan.
Hälsningar, Emma från Zeta.