Halloumibiffar med zucchini och morot
Vad tycker du?
Saftiga vegetariska biffar av halloumi som bidrar med fin sälta och lite naturlig sötma från morot. Passar perfekt att äta med sallad på späda skott. En kryddig hummus och några bitar färskt surdegsbröd är riktigt goda tillbehör.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Tycker du att halloumi är för salt? Lägg osten i en bunke med kallt vatten och låt stå i kylskåpet över natten. Då försvinner lite av sältan.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (26)
(26)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Nisse
På tok för salt recept.
Anna Mellberg
Hej Nisse! Halloumi i sig kan vara rätt salt. Vårt tips är att du lägger halloumi i en bunke med kallt vatten och ställer in den i kylen över natten. Dagen efter har osten blivit mindre salt. Lycka till i köket hälsar vännerna på Zeta
Åsa Mattsson
Kan man frysa in biffarna?
Anna Mellberg
Hej Åsa! Det fungerar! Hälsningar vännerna på Zeta
Peter Kvant
Hej! Spännande och välsmakande recept. 6 ”biffar” får jag dock inte att hålla ihop (och vända!) i mitt kök och panna. 8-9 st blir bättre/lättare. Stek lätt i lite smör och fin olivolja.
Monica
Jättegott! Gör det för tredje gången idag.
Anna Mellberg
Hej Monica! Så roligt att höra och tack för att du berättar det. Hälsningar vännerna på Zeta
Benny Karlsson
som köttätare trodde jag inte att jag skulle ge maxpoäng till en vegetarisk rätt.! Men det här är helt klart den godaste biff vi ätit! Tack Zeta.
Marie
Den är ju inte vegetarisk när det är ägg i..
Anna Mellberg
Hej Marie!
Vegetarisk mat kan innehålla både ägg och mjölkprodukter- det kallas för ”lakto-ovo-vegetarisk mat” och är den vanligaste definitionen av ”vegetarisk mat”. ”Vegansk mat” innehåller däremot inte ingredienser från djurriket. Hälsningar Anna på Zeta