Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Vegetarisk burgare med svensk grillost som toppas med picklad rödlök och god mustig dressing. Snabblagad och enkel burgare som passar hela familjen. Blir lika god att grilla som att steka i grillpanna.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pressa ut ”vitlöksköttet” i en skål och tillsätt övriga ingredienser utom salladslöken. Mixa med stavmixer.
Rör i salladslöken, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Grillostburgare: Dela surdegsbrödet så du får halvor, två per burgare. Rosta brödet i 2 msk olivolja i en het stekpanna. Ställ åt sidan (brödet kan även grillas).
Dela grillosten på mitten till totalt 4 bitar.
Stek grillosten i olivolja ca 3 minuter på varje sida så att osten får en god och krispig yta (osten kan även grillas).
Lägg ihop burgare med sallad, ost, tomat, dressing och lök på toppen.
Färdigt att servera!
Tips!
För att få rätten helt vegetarisk kan du utesluta sardellerna från dressingen.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (46)
(46)Vad tyckte du om receptet?
1 kommentar
Eva Lindevall
Fantastiskt gott och snabbt Tack