Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze
Vad tycker du?
Helgrillat kött blir saftigt och gott. Smakerna kommer fram när köttet får grillas i lugn och ro.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Helgrillat kött blir saftigt och gott. Smakerna kommer fram när köttet får grillas i lugn och ro.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (405)
(405)Vad tyckte du om receptet?
5 kommentarer
Håkan
Körde ungefär enligt receptet under två sessioner på olika grillar, blev mycket bra båda gångerna! Lade ner karrén (ca 1,3 kg) efter att ha grillat på runt om i en gjutjärnsgryta, körde ca 1,5 h på 210-240 grader i gasolgrill på indirekt värme tills innertemp blev 78 grader, sedan vila i folie en kvart som nämns i receptet. Vände givetvis på steken litet då och då. Mycket saftigt och fint kött blev det, jag ser nog 70 grader som för låg temp på denna typ av kött där det är mycket insprängt fett som måste smälta ordentligt. Rosmarin lades till också i kryddningen, perfekt!
Jonas
Detta är enligt mig det bästa sättet att grilla karré’. Har gjort detta flera ggr blir alltid bra. Grillar på gasolgrill.
Mikael Frumermann
Vilken temperatur ska grillen ha?
Håkan
Jag körde på 125-150 grader och då tog det ca 2 timmar med en rejäl bit. Jättegott!
Emma Olsson
Hejsan Mikael,
Till detta recept använde vi oss av kolgrill och väntade tills vi fick den perfekta glöden. Tyvärr tog vi inga temperaturer.
Hälsningar, Emma från Zeta