Helstekt fläskkarré
Vad tycker du?
Karrén bryns i stekpanna och steks sedan långsamt färdigt i ugnen.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Karrén bryns i stekpanna och steks sedan långsamt färdigt i ugnen.
Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (570)
(570)Vad tyckte du om receptet?
7 kommentarer
Robin
Använd en ugnstermometer, då spelar det ingen roll vad du har för ugn eller hur stor köttbiten är. Det blir perfekt varje gång!
Joakim
Sen om man har en rejäl bit på säg 1,4 kg så kan man med fördel dela den på hälften innan steg 1.
Då har man helt plötsligt två 700 grammare (som går betydligt fortare att laga till). Magi! =)
Åsa
800gram och efter 2 timmar fortfarande blodig! Skivade upp och höjde till 150 grader, 15 min senare ätbart. Ska man ha 800 gram på 130 grader så räkna 2,5-3 timmar i ugnen!
Sophie Berlin
Hej Åsa,
Tack för att du hör av dig. Vi har nu ändrat i receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta
Re
Den varnar dig när du ökar portionerna, tiden anpassad för receptet är med en köttbit på 800gram, de vill säga för 4personer och inte 8. Mer kött tar så klart mer tid
Emma Olsson
Hej Alex,
Receptet är framtaget till 4 portioner och ökar man på antalet portioner kan tiden komma att påverkas 🙂
Hälsningar, Emma