Hemgjord pasta

RÖSTA PÅ RECEPTET (1322)

(1322)

Vad tycker du?

45min 3 ingredienser

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

5 dl
durumvete
4
ekologiska ägg

Gör så här

Tips!

Om du upplever att pastadegen blir för torr och smulig addera lite vatten, cirka 1/2 tsk.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1322)

(1322)

Vad tyckte du om receptet?

91 kommentarer

Agneta

Hej! Har aldrig gjort egen pasta! Tacksam om ni vill skriva in i receptet hur länge den ska torka?

Anna Mellberg

Hej Agneta! Vi tycker att pastan smakar bäst samma dag som den tillverkats, men ibland går det inte och då kan den förvaras väl övertäckt i kyl (ett par dagar) eller för längre förvaring, infryst. Men tänk på att mjöla in den ordentligt och att låta den torka ett par timmar innan. Hälsningar från Zetas provkök

Maja

Det var helt fantastiskt! Jag gör det väldigt ofta men hade receptet kunna räcka till fler personer?
(Vi är fyra personer)

Malin

Inte så van att göra pasta men jag gjorde halva receptet för 2. Fast jag tycker att det är svår att få ihop 2.5 dl durumvete med två ägg manuellt. Vad gör jag för fel?

Anna Mellberg

Hej Malin! Äggens storlek varierar- så ibland brukar vi addera en halv tsk vatten, arbeta in den och räcker inte det så tar jag en halv till osv. Lycka till med pastan, hälsar vännerna på Zeta

Bengt

Jag använder inte plastfolie, jag rullar in det i en fuktig handduk istället, eller lägger i en skål med fat över, funkar lika bra, eller bättre än plast. Lägga i glasburk med lock går också bra.

Annie

Pastan blev jätte bra men det hade kunnat stå mer om hur man förvarar den.

Anna Mellberg

Hej Annie! Det är en bra synpunkt, nu har vi uppdaterat receptet med förvaringstips. Hälsningar vännerna på Zeta.

Bernt

Går utmärkt att frysa.
Jag gör ’korvar’ på 60-70g (lagom portion till äldre man).
Kavlar ut till 2 i pastamaskin, gör alltid bandspagetti och låter ligga framme och torka 2 till 3 timmar.
Se till att varje spagetti får torka separat för att undvika att de kladdar ihop vid kokning.
Koktid tills de blir som jag vill ha dem (6 till 8 min.).

Anna Mellberg

Tack för dina tips Bernt! Vi tycker det är trevligt att läsa vad du skriver och vi vet också att det finns många andra konsumenter som uppskattar att du delar med dig av dina erfarenheter. Ta väl hand om dig, hälsningar från vännerna på Zeta

Estrid

Hur många personer är receptet beräknat till? Vilka mängder ska jag ta om jag vill göra till 1 person?

Anna Mellberg

Hej Estrid! Receptet är beräknat till 4-6 portioner. Jag skulle halvera receptet, för att få en ordentlig deg att arbeta med. Använder du inte hela degen så kan du frysa in den bit som blir över och ta fram nästa gång du vill göra din egen pasta. Lycka till önskar Anna på Zeta

Sofia

Så otroligt bra recept. Har gjort det flera gånger. Jag har bara gjort ravioli och använt halva mängden av receptet. Behövt addera lite vatten för att få degen att gå ihop.

Anna Mellberg

Hej Sofia! Vi blir så glada att höra detta! Det är ju både roligt och gott att göra egen pasta! Hälsningar vännerna på Zeta

Anita Säll

Degen blev superbra! Trots att jag kavlade blev den tunn!
Nu hänger de på tork.

Anne-Marie

Koktid?

Anna Mellberg

Hej Anne Marie! Tack för din fråga. Ca 1-2 minuter är ett bra riktmärke. Koktiden beror lite på hu tunt kavlad degen är och om du låtit den torka pastan något. Jag har förtydligat det i receptet nu. Smaka av och se vad du föredrar. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Hugo Derninger

Jag har lite problem med att pastan klibbar ihop sig. Och jag täcker pastan
i mjöl och rör runt men den klibbar ihop.
Vad kan jag göra för att pastan inte ska klibba ihop?

Hälsningar, Hugo.

Per

Du ska inte röra utan knåda.
Du får tillsätta mer mjöl försiktigt och knåda knåda knåda.
Receptet är lite dåligt skrivet då ägg kan variera väldigt mycket i vikt.
Recept skall alltid skrivas i vikt.
Jag fick tex ta sex ägg idag för att degen överhuvudtaget skulle gå ihop

Emelie

Jättebra recept! Körde allt i min köksassistent. Kan man torka pastan och använda den en annan dag?

Mats Billgren

Till hur många är detta recept.
Detta är inte min bakgata men vill lära mig🤩🤩

Anna Mellberg

Hej Mats! Receptet räcker till ca 4-6 portioner. Det är verkligen jättekul och väldigt gott at göra egen pasta, så det måste du bara göra. Återkom gärna och berätta hur det blev. Lycka till!

Cecilia Olsen

Bra recept, men jag kör 2,5 dl vetemjöl och 2,5 dl mannagryn, 4 ägg och lite olja. Blir superbra! Durumvete är fasen dyrt!

Greta

Kan man göra degen på dagen och koka den på kvällen?

Anna Mellberg

Hej Greta! Det går jättebra! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Camilla

Hej
Kan man använda vanligt vetemjöl när man gör pastadeg?

Anna Mellberg

Hej Camilla! Det blir bäst om du använder durumvetemjöl i detta recept. Om du vill använda vanligt mjöl rekommenderar vi dig att leta efter ett recept som är utformat efter det. Lycka till önskar vännerna på Zeta

susanne

hur många portinoner blir detta

Christel

Tänkte göra pastan idag och koka i morgon. Hur förvara tills i morgon så det inte klibbar ihop osv ?

Anna Mellberg

Hej! Vi brukar lägga pastan i knyten på mjölade brickor. Se till att pastan blir ordentligt mjölad så att den inte klibbar ihop alltför mycket. Vill du täcka den kan du lägga ett bakplåtspapper över. Den kan också hängas upp för torkning- men det är något skrymmande och få har den möjligheten i sitt kök. Lycka till hälsar vännerna på Zeta

Susanne

Hej! Jag undrar om vilket mjöl man kan ta istället för Durumvete?

Niclas

Hej, kan varmt rekommendera Caputo Pasta fresca e gnocchi som gör degen väldigt elastisk

Björn

När jag format till pastaformen jag vill ha (näst sista steget), hur länge kan jag vänta innan jag bör koka den? Tänkte förbereda en middag så långt det går och skönt om man kan ha pastan klar strax innan gästerna kommer.

Anna Mellberg

Hej Björn! Om du täcker över pastan med en handduk så håller den sig fuktig längre. Jag brukar strö över lite mjöl och sära på pastan så att de inte trasslar ihop sig alltför mycket. Lycka till hälsar Anna på Zeta

Anders

Hej
Kanonrecept. Om man nu kan göra pasta på fler än ett sätt? Hmm…nej. Jo, brukar ta lite salt i också, särskilt när jag gör Lasagne då jag inte kokar pastaplattorna innan, de blir ju kokta i ugnen ändå. Tips till lasagne, gör inte för tjocka plattor, då blir det väldigt mycket pasta i lasagnen. En av mina italienska vänner rekommenderar att bara göra pastan på äggulor…tycker inte det blir någon större skillnad och det går ju åt väldigt många gulor då, typ 8 till ovan recept. Lite onödigt kan jag tycka.
/Anders

Joel

Hej

Jättebra recept, jag har använt det säkert 10 ggr. Hur som helst undrar jag hur länge du kan ha pastadegen i kylen innan du måste kavla den?

Sophie Berlin

Hej Joel,
Underbart kul att du gillar vårt pastarecept! Degen håller några dagar i kyl, viktigt är att du plastar in den ordentligt så den inte torkar ut.
Ciao! Vännerna på Zeta

Jan

Hej, jag brukar ta 4 dl durumvetemjöl och 1 dl fin vetemjöl + 1 normalägg (rumstempererat) för varje dl mjöl. Knåda knåda knåda i 10 min (Har du en matberedare och är funktionsnedsatt så går det utmärkt att förbehandla blandingen så). Sen kör jag igenom pasta maskinen på läge 1 (masticering) 2 – 3 ggr. Delar i 4 bollar, in i plastpåse så får degen vila i kylskåpet i 30 – 40 min. (nu ör det dags att städa och ta ett glas gott vin). Mycket viktigt att man använder Zeta topkvalitets jungfruoljor annars kan hela degen skära sig eller så absorberas inte oljan och degen blir omöjlig att valsa. Jag har aldrig salt i kokvattnet (3 – 4 min storm kok = al dente) men vid av-silningen strös liberalt med Zeta olivolja, flingsalt och luftvänder pastan innan omedelbar tillredning med tillbehör eller direkt på djup tallrik. *Masticering ger en smidig och len deg och inga smuliga kanter. Ha en god pastadag 🙂

Sophie Berlin

Hej Jan,
Du kan din pasta du – härligt och tack för fina ord! 🙂
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Sophie Berlin

Hej Andreas,
Ja självklart ska pastan kokas först, och då i rikligt med saltat vatten. 🙂
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Stefan

Hej,
Det står ”Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.”. Gissar att degen även är anpassad till ravioli? Eller behöver mängd i ingredienserna justeras för det?

Sophie Berlin

Hej Stefan,
Visst kan du även göra ravioli på degen. Jag skulle rekommendera att öka på en halv sats då det kan krävas mer deg för ravioli. Får du deg över går det utmärkt att frysa och ta fram vid senare tillfälle.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Lotta

Ett bra recept!
Men jag bytte ut olivoljan emot en citronolja av bra kvalité.
Blev jättegod pasta till laxgratäng 🙂

Victor

Blir lika bra, varje gång. Använder 00-mjöl för att lyxa till det. Brukar göra hel sats, och frysa in i portioner om två. Klarar sig bra länge (åtminstone en månad) och känns som nygjorda efter tining.

Anki

Hur många personer är receptet till?

Emma Olsson

Hejsan Anki,
Receptet är gjort för att räcka till fyra portioner, men kan också räcka till sex portioner.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Päivi

Om man ska göra lasagneplator hur många blir detta receptet

Emma Olsson

Hejsan Päivi,
Oljan är endast till för stekning, det bör räcka med cirka två matskedar.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Mia Kj

Superbra recept! Har aldrig tidigare gjort egen pasta då alla säger att det är svårt men inte med det här receptet!

Emma

Är det bara att ta hälften av allt om man vill göra för 2 personer?

Haris Cehajic

Degen var klibbig tills jag insåg att jag hade glömt olivoljan! Min första pastadeg. Blir bättre framöver. Blir spännande att se hur det blir när jag ska göra Lasagne !

Selma

Superbra recept! Pastan blev super!!
Kunde dock stå ungefär koktid i receptet:)

Marianne Larsson

Första gången jag gör egen pasta.
Så smidigt att göra trots avsaknad av pastamaskin, men med en bra kavel.
Kommer givetvis att göra fler gånger!
Bra recept!

Harry

Mycket enkelt och gott recept har gjort det flera gånger och blir lika nöjd varje gång. När det gäller koktiden så är det bara att smaka hur al dente man vill ha sin pasta.

Maria

Testat detta recept 2 gånger hittills, kommer göra det igen! Så lätt att få till en perfekt pastadeg. Supernöjd 🙂

Ps. Brukar koka max tre min, men tycker alltid det är bäst att smaka pastan eftersom så den blir precis som jag vill ha den (har gjort tagliatelle)

Nadjs

Bra pasta recept. Lätt och smidig med fåningredienser. Minus är att det står inte hur länge den ska kokas.

Karter

hur länge ska pastan koka sen?

Emma Olsson

Hejsan Karter,
Det beror på vad du ska göra för pasta form och storlek på pasta. Min rekommendation är att koka pastan i max 3 minuter, annars finns det risk att pastan blir överkokt.
Hälsningar , Emma från Zeta

susanne lundberg

Superbra recept! (Funkade ju jättebra m fullkorns dunkel oxå😁)

ALIZIA

Detta pastarecept är legendariskt och är supersmidigt!!!Igår så gjorde jag pasta för första gången i mitt liv och då använder jag det här receptet och det gick superbra och smakade lika bra. Jag rekommenderar verkligen detta recept!!!

Julian

TILL HUR MÅNGA ÄR RECEPTET

Lukas

Räcker gott och väl till 4 personer, kanske 5 beroende på vad du gör för rätt.

Thea

Hej Julian detta recept brukar räcka till 5ca personer

Ellak

Standard om inget står är att ett recept är till 4 personer. Vilket bordfe vara fallet här också.

Helena

Supergod pasta som håller ihop fint och smakar förträffligt

Mario

God pasta som är enkel att göra. Bör kanske tilläggas att man kan pudra pastan med mjöl efter man gjort önskad sort så att den inte klibbar ihop innan man lägger den i vattnet.

Therese

Hur länge kan pastan ligga innan man kokar den? Kan de ligga flera timmar eller ska den kokas direkt efter att den formats?

Emma Olsson

Hej Therese,
Det går bra att förbereda pastadegen redan dagen innan. För att sedan servera dagen efter 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Blenda

Det var väldigt gott men det tog inte 45 minuter…vet inte om det beror på att jag ställde mig och gjorde detta mitt i natten meeen det var mycket trevligt. Det gick jättebra att bara kavla ut degen med en kavel men nästa gång ska jag göra det lite noggrannare.

Tova

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Emma Olsson

Hej Tova,
Ja det kan fungera- men resultatet blir bättre med durumvetemjöl eftersom det innehåller mer protein och ger pastadegen en annan (hårdare) karaktär.
Hälsningar, Emma från Zeta

Petter

Hej. I brist på pastamaskin, går det att göra spaghetti med en vanlig potatispress (typ vitlökspress men större), eller blir det för tungt?

jonas ode

hej
har svårt att tro att det skulle funka med tanke på degens konsistens och ”tuffhet” men testa gärna och svara på denna kommentar hur det gick och om det funkade, alltid roligt att höra innovativa lösningar på problem som jag personligen skulle tro är rätt vanliga.

MvH Jonas

Emma Olsson

Hej Petter,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig! Att använda en potatispress var kreativt. Dock tror jag att pastan får en alldeles för ruggad yta vilket kommer kan göra att pastan går sönder när du kokar den. Men du kan alltid prova 🙂 Annars skulle jag rekommendera att kavla ut degen och skära pappardelle-pasta med en vanlig kniv.
Hälsningar, Emma från Zeta

Madeleine

Måste man förkoka denna om man skall laga lasagne? Isåfall, hur länge?

Emma Olsson

Hej Madeleine,
Det går bra att förkoka pastan om man vill, pastan ska i då endast koka i ca 2 minuter. Men du behöver inte utan kan lägga i pastan som den är 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Per

Koktid ?

Emma Olsson

Hej Per,
Färsk pasta ska endast värmas under kortare tid. Lägg pastan i kokande vatten med salt. Låt pastan ligga i vattnet i knappt en till två minuter.
Hälsningar, Emma från Zeta

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(207)

(207)
1tim 15min
Se recept

Mustiga marinaden

Mustiga marinaden

(1531)

(1531)
1tim
Se recept

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

(21)

(21)
3tim 40min
Se recept

Burrata med pesto och tomatsallad

Burrata med pesto och tomatsallad

(50)

(50)
10min
Se recept

Picklade tomater

Picklade tomater

(40)

(40)
25min
Se recept

Ugnsbakade morötter med Parmesan

Ugnsbakade morötter med Parmesan

(82)

(82)
40min
Se recept

Topping till grillat

Topping till grillat

(14)

(14)
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Pesto

Pesto

(798)

(798)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

(73)

(73)
15min
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(55)

(55)
30min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(166)

(166)
45min
Se recept

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

(113)

(113)
30min
Se recept

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

(2052)

(2052)
30min
Se recept

Spaghetti Cacio e pepe

Spaghetti Cacio e pepe

(601)

(601)
Se recept

Moussaka

Moussaka

(534)

(534)
1tim 20min
Se recept

Fetaostbiffar

Fetaostbiffar

(2189)

(2189)
30min
Se recept

Italienska köttbullar i tomatsås

Italienska köttbullar i tomatsås

(672)

(672)
45min
Se recept

Fetaostfylld lax med dill och citron

Fetaostfylld lax med dill och citron

(1163)

(1163)
40min
Se recept

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

(427)

(427)
2tim 15min
Se recept

Pastasallad med pesto och parmesan

Pastasallad med pesto och parmesan

(720)

(720)
20min
Se recept

Linsgryta med tomat och fetaost

Linsgryta med tomat och fetaost

(1648)

(1648)
15min
Se recept

Lax med pesto i ugn

Lax med pesto i ugn

(940)

(940)
30min
Se recept

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

(621)

(621)
30min
Se recept

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

(546)

(546)
1tim 30min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro

(337)

(337)
20min
Se recept

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis i ugn med fetaost

(652)

(652)
45min
Se recept

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

(415)

(415)
1tim
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(55)

(55)
30min
Se recept

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

(55)

(55)
40min
Se recept

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

(161)

(161)
20min
Se recept

Stufato, italiensk gryta

Stufato, italiensk gryta

(166)

(166)
Se recept

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

(76)

(76)
2tim 30min
Se recept

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

(21)

(21)
45min
Se recept

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

(101)

(101)
30min
Se recept

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

(15)

(15)
30min
Se recept

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

(54)

(54)
30min
Se recept

Insalata Russa italiensk potatissallad

Insalata Russa italiensk potatissallad

(31)

(31)
30min
Se recept

Hummus med fetaost och oliver

Hummus med fetaost och oliver

(18)

(18)
15min
Se recept

Lammgryta med gnocchi och gremolata

Lammgryta med gnocchi och gremolata

(46)

(46)
2tim 30min
Se recept

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

(84)

(84)
2tim 20min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(230)

(230)
20min
Se recept

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

(71)

(71)
2tim 20min
Se recept

One pot lasagne

One pot lasagne

(129)

(129)
45min
Se recept

One pot pasta med grönsaker

One pot pasta med grönsaker

(86)

(86)
15min
Se recept

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

(31)

(31)
15min
Se recept

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

(60)

(60)
25min
Se recept

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(207)

(207)
1tim 15min
Se recept

Salsicciaspett

Salsicciaspett

(22)

(22)
30min
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta

(1322)

(1322)
45min
Se recept

Vodkapasta Penne alla vodka

Vodkapasta Penne alla vodka

(163)

(163)
25min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(166)

(166)
45min
Se recept

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

(25)

(25)
35min
Se recept

Klassisk ragú bolognese

Klassisk ragú bolognese

(72)

(72)
2tim 30min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(230)

(230)
20min
Se recept

Pinsa med grönkål och burrata

Pinsa med grönkål och burrata

(53)

(53)
15min
Se recept

Pinsa med salami och oliver

Pinsa med salami och oliver

(86)

(86)
15min
Se recept

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

(33)

(33)
15min
Se recept

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

(314)

(314)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

(78)

(78)
15min
Se recept

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

(207)

(207)
30min
Se recept

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

(27)

(27)
15min
Se recept

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

(34)

(34)
45min
Se recept

Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca på kyckling

(35)

(35)
30min
Se recept

Pasta all’Arrabiata

Pasta all’Arrabiata

(139)

(139)
25min
Se recept

Bönragú

Bönragú

(23)

(23)
Se recept

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

(141)

(141)
20min
Se recept

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

(15)

(15)
20min
Se recept

Polpette med aubergine och fetaost

Polpette med aubergine och fetaost

(28)

(28)
1tim 45min
Se recept

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

(23)

(23)
20min
Se recept

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

(78)

(78)
10min
Se recept

Pasta Radiatori alla Siciliana

Pasta Radiatori alla Siciliana

(52)

(52)
20min
Se recept

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

(218)

(218)
30min
Se recept

Saftig äppelkaka med ricotta

Saftig äppelkaka med ricotta

(57)

(57)
1tim 30min
Se recept

Burrata med ugnsbakade tomater

Burrata med ugnsbakade tomater

(45)

(45)
1tim 10min
Se recept

Halloumibiffar med zucchini och morot

Halloumibiffar med zucchini och morot

(32)

(32)
30min
Se recept

Spetskål med krämig fetaost och nötter

Spetskål med krämig fetaost och nötter

(29)

(29)
25min
Se recept

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

(27)

(27)
30min
Se recept

Pastagratäng med frasigt täcke

Pastagratäng med frasigt täcke

(25)

(25)
35min
Se recept

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

(69)

(69)
25min
Se recept

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

(14)

(14)
20min
Se recept

Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

(55)

(55)
Se recept

Dipp med fetaost och hummus

Dipp med fetaost och hummus

(13)

(13)
15min
Se recept

Pinsa Salamino Peperoni

Pinsa Salamino Peperoni

(58)

(58)
15min
Se recept

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

(96)

(96)
15min
Se recept

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

(29)

(29)
30min
Se recept

Pasta linguine med räkor

Pasta linguine med räkor

(67)

(67)
30min
Se recept

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

(99)

(99)
20min
Se recept

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

(32)

(32)
40min
Se recept

Lasagne med mild bechamelsås

Lasagne med mild bechamelsås

(26)

(26)
1tim 20min
Se recept

Mini Pinsa med chili och burrata

Mini Pinsa med chili och burrata

(11)

(11)
15min
Se recept

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

(54)

(54)
15min
Se recept

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco