Ladda ner bild Italiensk äppelkaka RÖSTA PÅ RECEPTET (26) (26) Spara Stäng Vad tycker du? Tack för din röst! Rösta Kommentera 1tim 12 ingredienser Köp din Novello här Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr. Köp din Novello här Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad. Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le. Köp din Novello här Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr. Köp din Novello här Ingredienser Gör så här Ingredienser Gör så här Ingredienser bitar 8 När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras. 1/2 vaniljstång 3 ägg gärna ekologiska 1 3/4 dl strösocker 1/2 tsk salt 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 4 svenska äpplen delade i 1,5 cm klyftor 1 1/2 dl mjölk Skal ifrån 1 citron 50 g mörk choklad av god kvalitet Extra jungfruolivolja Toscano IGP Gör så här Sätt ugnen på 200 grader, smörj en springform med 24 cm i diameter. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i en bunke. Vispa ägg, socker, vaniljfrön och salt fluffigt. Blanda resterande torra ingredienser i en bunke och sikta ner i äggsmeten för att förhindra klumpar, rör om. Tillsätt citronzest. Tillsätt mjölk och vänd ner äppelbitarna. Häll smeten i formen och grädda, 40-50 min. Är stickan torr när du tar upp den är kakan klar. Låt den svalna och riv över choklad, gärna med ett Microplane-rivjärn, ringla över olivolja. Dela Skriv ut Spara Vad tyckte du om receptet? RÖSTA PÅ RECEPTET (26) (26) Stäng Vad tyckte du om receptet? Sätt mitt betyg Stäng 1 kommentar Kommentera här! Avbryt svarNamn * E-postadress* Kommentar Δ Tornemark 2023-06-29 Fantastisk god äppelkaka. Tack för Receptet!
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (26)
(26)Vad tyckte du om receptet?
1 kommentar
Tornemark
Fantastisk god äppelkaka. Tack för Receptet!