Italiensk paj

RÖSTA PÅ RECEPTET (383)

(383)

Vad tycker du?

1tim 35min 5 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Pajdeg
1 1/2 dl
grahamsmjöl
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
0,75 dl
vatten kallt
Fyllning
150 g
1
vitlöksklyfta
3
ägg
1 påse
färsk bladspenat (70g) strimlad
2 dl
1 1/2 dl
vatten
salt
svarpeppar nymalen
Topping
2
plommontomater
1 pkt
ca 10
basilikablad

Gör så här

Tips!

Tips! Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (383)

(383)

Vad tyckte du om receptet?

16 kommentarer

Markus

1dl vatten och 1dl olja i pajdegen, stämmer det?
Vanligtvis har man 1-2 msk vatten.
Blir det inte en väldigt lös pajdeg med 2 dl vätska?

Anna Mellberg

Hej Markus! Ja, du har helt rätt i att pajdegen blir lösare än en vanlig pajdeg. Vi har provlagat den nu ett antal gånger och kommit fram till att ändra mängderna olja och vatten till 0,75 dl olja och 0,75 dl vatten. Degen är fortfarande relativt lös, men skalet blir bra! Tänk på att pajskal som görs på olja blir lite mer ”brödlikt” än de pajskal som bakas på smör. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Anna

Hej. Mycket god paj. Jag dekorerade den även med parmaskinka.
Kan man göra den i långapanna? Och isåfall är det samma tid?

Anna Mellberg

Hej Anna! Vi har inte testat att göra den i långpanna, så vi vet inte hur lång gräddningstiden är. Men håll koll på den under gräddningen, när den har fått fin färg kan du ta ut den och skaka lite på den- då ser du om den har ”stannat” eller om den fortfarande är för lös. Är den för lös får den stå inne ett tag till- du kan lägga ett ark aluminiumfolier över om du inte vill att den ska får för mycket färg. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Kerstin Olsson

Skall man servera någon sås till och isåfall vilken?

Agne

Behöver man både grahamsmjöl och vetemjöl?

Sophie Berlin

Hej!
Grahamsmjölet ger textur och smak men om du inte har det hemma så går det även bra att bara baka med vetemjöl.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Emma Olsson

Hejsan Kerstin,
Vi rekommenderar att servera pesto till som sås 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Lotta

Hej,
Kan man blanda äggen med ricottan och vattnet?
Tänker att det annars blir som en omelett runt fetaosten m m
Med vänlig hälsning, Lotta

Sophie Berlin

Hej Lotta,
Det går absolut bra att blanda ägg, ricotta och vatten. Vi har nu ändrat i receptet. Tack för din synpunkt!
Bästa hälsningar,
Vännerna på Zeta

Olivia

Hej! Kan man äta den här pajen kall eller är dom godast varm? 🙂

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco