Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
kycklingfiléer
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
citron
2 dl
kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
finstrimlad bladpersilja
Till servering
Tagliatelle eller
ris

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (202)

(202)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Cathrin

Supergod, fräsch.

Christian

Supergott!!!
Ska nu fortsätta testa Era recept!!!!! Enkla, lättlagade och snabblagat!!

Sandra

Är det verkligen persilja på bilden?! Ser mer ut som purjo el salladslök! 🤨

Anna Mellberg

Hej Sandra! Jodå- det är fint strimlad storbladig persilja. Men det smakar säkert gott med salladslök också- eller någon annan örtkrydda som basilika eller oregano! Ha det så kul i köket- experimentera gärna, hälsar Anna på Zeta!

Nilsson Kerstin

I receptet står både Gran Padano och parmesan (bara en iakttagelse). Tror inte man ska koka ner kycklingfonden för mycket. Blev lite torrt till slut. För lite ”sås”. Annars väldigt bra smaker. 😊

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Tack för din kommentar. Ja, fonden ska koka ihop- inte reduceras. Vi har skrivit ordet parmesan istället i beredningstexten nu- för det går bra att använda både Grana Padano och Parmigiano Reggiano i detta recept. Hälsningar vännerna på Zeta

Tony

Hur mycket citronsaft? Låter lite mycket med zest och saft från två citroner.

Anna Mellberg

Hej Tony! Det verkar som om det har smygit sig in en extra citron i receptet. Det ska vara saft och zest från 1 citron. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco