Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Vad tycker du?
En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (202)
(202)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Cathrin
Supergod, fräsch.
Christian
Supergott!!!
Ska nu fortsätta testa Era recept!!!!! Enkla, lättlagade och snabblagat!!
Carina
Supergott! 😊
Sandra
Är det verkligen persilja på bilden?! Ser mer ut som purjo el salladslök! 🤨
Anna Mellberg
Hej Sandra! Jodå- det är fint strimlad storbladig persilja. Men det smakar säkert gott med salladslök också- eller någon annan örtkrydda som basilika eller oregano! Ha det så kul i köket- experimentera gärna, hälsar Anna på Zeta!
Nilsson Kerstin
I receptet står både Gran Padano och parmesan (bara en iakttagelse). Tror inte man ska koka ner kycklingfonden för mycket. Blev lite torrt till slut. För lite ”sås”. Annars väldigt bra smaker. 😊
Anna Mellberg
Hej Kerstin! Tack för din kommentar. Ja, fonden ska koka ihop- inte reduceras. Vi har skrivit ordet parmesan istället i beredningstexten nu- för det går bra att använda både Grana Padano och Parmigiano Reggiano i detta recept. Hälsningar vännerna på Zeta
Lena Svensson
Jättegod gryta!
Tony
Hur mycket citronsaft? Låter lite mycket med zest och saft från två citroner.
Anna Mellberg
Hej Tony! Det verkar som om det har smygit sig in en extra citron i receptet. Det ska vara saft och zest från 1 citron. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Lycka till önskar vännerna på Zeta