Krispiga smashed potatoes
Vad tycker du?
De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Potatisarna kan penslas med någon av våra smaksatta oljor strax innan servering. Förslagsvis Zeta chiliolja för lite mer hetta eller Zeta citronolja för en frisk citruston.
Tips!
Svinntips! Överbliven potatis som ligger och tar plats i kylen passar utmärkt att använda till den här rätten.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (203)
(203)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
t.!
Det blev precis så gott som ni breskriver rätten. Och enkelt att göra. Jag använde små förskpotatisar och det gick utmärk
Anna Mellberg
Hej Gittan! Så roligt att höra, vi gillar också de här krispiga potatisarna mycket! Hälsningar från vännerna på Zeta
Ingrid
”Strössla vitlöken över plåten”… Betyder det att man inte ska göra det över potatisen??
Anna Mellberg
Hej Ingrid- nej, strössla över potatisen som ligger på plåten. Lycka till önskar Anna på Zeta
Fredde
Hur länge ska potatisen kokas?
Anna Mellberg
Hej Fredde! Koka potatisen tills den är klar, använd potatissticka eller tandpetare för att känna efter om den är genomkokt. Lycka till och glad sommar önskar Anna på Zeta
Therese Viklund
Ska man spara skalet på potatisen eller kokar man den utan?
Sophie Berlin
Hej Therese,
Skalet ska vara kvar eftersom det blir så krispigt och gott vid tillagning, dessutom innehåller det en massa nyttigheter. 🙂
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta