Krustader med lemoncurd och maräng
Vad tycker du?
Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Ett tips är att använda lemoncurden på nybakta scones eller göra en pavlova av kikärtsmarängen och grädda den i ugn.
Om vi vill göra en pavlova, spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 15 stora.
Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.
Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.
Tips!
Du kan även smaksätta marängen med lite flingsalt och lavendel så får du en fin smakbrytning till det söta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (45)
(45)Vad tyckte du om receptet?
0 kommentarer