Lax med pesto i ugn
Vad tycker du?
Lax i ugn toppad med pesto alla genovese är en smakrik och lättlagad maträtt som passar perfekt till både vardag och fest. Med sin enkla förberedelse och korta tillagningstid blir denna rätt ett givet val när du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en smakfull middag utan krångel. Servera som varmrätt, gärna med en fräsch sallad eller rostade grönsaker vid sidan av.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Det går bra att använda fryst lax, men tina den innan tillagning.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (919)
(919)Vad tyckte du om receptet?
9 kommentarer
Beckman
Testa att slänga med lite körsbärstomater in i ugnen. Koka pasta och när allt är klart vänder ni ner det i den nykokta pastan🥳
Lasse J
Mycket bra förslag med tomater och pasta, blev uppskattat.
Kocken Gabbe
På vilken inställning ska ugnen vara på? Fläkt osv.
Emma Olsson
Hejsan Gabbe,
Använd gärna varmluft 150 till 175 grader 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Therese
Tips på vad man äter till detta??
Snillet
Kokt potatis 👍
Beata
Hade laxfiléerna inne i ugnen i 25 min utan att dom blev klara. Läste sen i en kokbok där dom hade skrivit 225 gr, höjde då temperaturen men det tog ändå sammanlagt 35 min innan dom blev ätbara
Emma Olsson
Hej Therese,
Du kan servera laxen med kokt potatis eller ris. På vår sida ”tillbehör” hittar du även andra härliga tillbehör som funkar utmärkt till laxen. https://www.zeta.nu/recept/?search=recipetype%3Atillbehor
Hälsningar, Emma från Zeta
Susanne
Och denna 15-20 minuter avser tinad lax antar jag?