Majonnäs
Vad tycker du?
Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Smaksätt gärna majonnäsen med olivolja citron. Ersätt då en halv deciliter rapsolja med olivolja citron. Byt även ut rödvinsvinäger mot vitvinsvinäger.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (150)
(150)Vad tyckte du om receptet?
17 kommentarer
Maria
Funkade INTE med sirapsflaskan för mig!
Birgitta
Provade med sirapsflaskan 😀 Helt perfekt
Frank-Adolf
Tack för tipset
Magnus
Provade. Hällde i allt i en avklippt sirapsflaska och ner med stavmixern. Blev majonäs på 30 sekunder och bra konsistens.
Eva
Hej, la du även i oljan och sedan ner med stavmixern?
Gott men rinnigt
Blev mkt rinnig – Hur avhjälpa detta?
Emma Olsson
Hej Magnus,
Ju mer olja du har i dessto fastare blir majonnäsen. Det kan också vara så att majonnäsen skurit sig och det kan bero på många olika faktorer: ägget har förvarats i kylen och är därför för kallt, ägget ska helst vara rumsvarmt. Att man haft i för mycket olja i början av vispningen viket gjort att majonnäsen inte bundits samman.
Hälsningar, Emma från Zeta
Lennart
Hållbarhet??
Emma Olsson
Hej Lennart,
Majonnäs kan hålla upp till en vecka i kylen om man förvararen den rätt i en lufttät behållare.
Hälsningar, Emma från Zeta
Lars
Helt perfekt, men enligt min hustru lite för mycket senap
Michael
Alldeles på tok för lös konsistens.
Emma
När skulle man hälla i senapen??
Emma Olsson
Hej Emma,
Senapen anses ibland vara en krydda och den har du i när du ska vispa äggula med vinäger.
Hälsningar, Emma från Zeta
Marina
Första gången jag gjorde majonnäs så följde jag erat recept enkelt och så gott. Nu är det min favorit efter att ha prövat andra recept
Johanna Look
Jag tror att det bör vara 1 tsk av dijon och vinäger till 2 dl olja, som det står i andra recept, inte 1 msk. Det blir för kraftig smak med 1 msk av vardera.
Möllerström Patrik
Helt korrekt. Att krydda upp den kan man göra efteråt, men den är för smakrik för an basic mayo och den blir lite för rinnig i konsistensen.
Emma Olsson
Hej Johanna,
Vissa gillar lite mer styrka i sin majonnäs och alla recept är olika. Vill du ha en mildare smak går det absolut bra att minska mängden på dijonsenap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta