Ragù på nötfärs och aubergine

RÖSTA PÅ RECEPTET (111)

(111)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
nötfärs
1
schalottenlök, skivad
1
vitlöksklyfta, tunt skivad
1/2
röd chili, tunt skivad
1
köttbuljongtärning
2 dl
vatten
1/2
aubergine, tärnad
2 msk
bladpersilja, hackad
Till Servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (111)

(111)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Michaela

Vart inte så smakrikt. Klent med kryddor

Anna Mellberg

Hej Michaela! Många italienska rätter smakar mindre kryddstarkt än vad vi är vana vid här i Norden. Generellt sett så tycker man i Italien mycket om rena smaker från råvaran. Exempelvis vill man gärna att den gryta som innehåller lamm ska smaka mycket lamm och att den råvarusmaken bara ska ”stöttas” av andra kryddor. Mitt förslag är att du provar att öka mängden kryddor i receptet- börja med mindre mängder och smaka av tills du fått till den smak som just dina smaklökar föredrar. Det är så himla kul att utveckla recept på detta vis och skapa sina egna klassiker! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco