Osso buco
Vad tycker du?
Osso buco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.
Receptet är framtaget av Zeta.
Osso buco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (431)
(431)Vad tyckte du om receptet?
19 kommentarer
Birgitta Danielsson
För hur många?
Anna Mellberg
Hej Birgitta. Det är för 4 portioner. Hälsningar vännerna på Zeta
Nilla Pettersson
Jag lagar min på tjocka skivor högrev, byter ut rotselleri mot stjälkselleri och vinet mot zest och saft av en apelsin. Serverar krämig saffransrisoni och gremolata till.
Ajax
Jag gör min på lamlägg. Blir fantastisk.
Krok Mogensen
Familjens favorit! Alltid väldigt gott!
David
Hej,
Går det bra att göra osso buco på fläsklägg?
Kalle
Hi. Yes it does. We have a classig recipie in Sweden with pork, rutabaga, potatoes and carrots. Put everything in a pan, fill with beer. Taste with salt, pepper and allspice. Mash the vegetables when they are cooked and mix with the beer from the pan.
Sophie Berlin
Hej David,
Det går fint att göra ossobuco på skivad fläsklägg. Lycka till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Maggie
Tipsar om att variera med lammlägg. Supergott!
Staffan
Mycket bra recept, alla jag bjudit på denna Ossobuco har visat stor uppskattning. Jag gör den på ren. Grytan står på spisen, ser fram emot en härlig fredagsmiddag. Vill man ha pasta till, testa Pappardelle.
Ulf
Fungerar utmärkt med lägg ifrån älgkalv.
Peter
Åt denna på resturant Deli di Luca med rissotto. Det var vansinnigt gott så tummen upp för Mr di Luca och Zeta på en o samma gång 👍
Pelle
Vad kan man använda istället för kalvlägg om man inte får tag på det?
Sophie Berlin
Hej Pelle,
Kalvlägg är den klassiska styckningsdetaljen för Ossobuco och det jag skulle rekommendera. Om du inte får tag på det så prova att laga rätten på fläskkarré med ben men då korta tillagningstiden.
Kul att veta är att Ossobuco betyder ”ben med hål i” och syftar på det skivade köttet med benet i mitten som sedan får ett hål när märgen kokat bort.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta
Tina
Har lagat det här receptet två gånger och det är så vansinnigt gott. Tyvärr är kalvlägg inte helt enkelt att få tag på, inte här hos mig iallfall, vilket är synd då det är en minst sagt underskattad styckdetalj.
Vi serverade vår ossobuco med risotto milanese och gremolata vilket är en fantastisk kombo. Skippa för guds skull inte gremolatan! Den är pricken över i:et.
Richard
I de internationella butikerna, de lite större med en bemannad köttdisk har dom ofta kalvlägg, till riktigt bra priser dessutom. 70:-/kg i skrivande stund.
Martina
Man kan med fördel ta kycklinglårfilé (gärna majskyckling) och låta stå och småputtra minst lika länge. Köttet faller i sär och samma underbara smak!
Egon
Det absolut bästa jag ätit. Tips ta makaroner och ketchup till. Det blir jättegott (:
Leticia
Jättebra recept och mycket god rätt.