Paella med musslor och räkor
Vad tycker du?
Vi lovar att vänner och familj kommer imponeras av dina matlagningskunskaper när du bjuder på klassisk paella med kyckling, räkor och blåmusslor i saffransris. Medelhavssmaker när de är som bäst!
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
För att lyckas med en paella är det viktigt att använda ett högklassigt, skalat och vitpolerat rundkornigt ris, eftersom ett långkornigt parboiled ris inte alls har samma nödvändiga uppsugningsförmåga. Ett spanskt Arroz de Paella ris eller det italienska Carnaroliriset passar utmärkt.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (924)
(924)Vad tyckte du om receptet?
38 kommentarer
Liri
Hej!
Blir denna torr i smaken?
Eller hur får man en paella att ej bli torr kanske bättre fråga?
Anna Mellberg
Hej! Försök att servera paellan så snabbt som möjligt och att inte varmhålla den så länge, då blir den torr. Risrätter i Spanien serveras ofta med aioli som tillbehör, vilket blir jättegott och ger en lite mer ”såsig” känsla till rätten. Lycka till önskar Anna på Zeta
Ann-Sofie
Hej! Kan man utesluta paprika då jag är allergisk mot det.
Anna Mellberg
Hej Ann Sofie. Det går säkert alldeles utmärkt. Jag föreslår att du provar att ersätta paprika och paprikapulver med ett par matskedar tomatpuré. Lycka till i köket önskar Anna på Zeta
Henrik
Enkelt och jättegott!!
georg
En påse är lite odefinierat mått…..
Anna Mellberg
Hej Georg!
I Zetas Carnaroli och Arborioris-förpackningar finns det två påsar med ris. Använd 1 av dem. Lycka till i köket önskar Anna på Zeta
Kristina
Kan man utesluta saffran i en paella? Jag Är väldigt allergisk mot saffran.
Anna Mellberg
Hej Kristina! Det kan du förstås. Den mustiga smaken ligger ju som grund i rätten och kommer från andra smaksättare. Däremot tappar ju rätten färgen och givetvis smaken från saffran. Jag tror dock att du kommer bli nöjd med den rätt du får när du utesluter saffran- lägg bara kraft på de andra kryddorna- lite i taget, smaka av ofta. Lycka till Önskar vännerna på Zeta.
Jenny
Fantastiskt bra recept! Så gott och jag sparar det här med mina favoriter.
Lasse
Står ju ingenstans var och när kycklingen ska i!
Ronnie
Står ju i andra raden, dom ligger kvar hela tiden
Erik
Står ju i början
Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.
Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter.
Sebastian
Står klart o tydligt att du börjar med att bryna kycklingen😊
Anna Mellberg
Hej Lasse! Du börjar med att bryna kycklingen och låter den koka med i pannan från början. Följ bara instruktionerna i receptet så kommer det gå bra! Lycka till och glad sommar önskar Anna på Zeta
Anna Engström
Detta receptet är vansinnigt gott! Har gjort paella, utomhus, i min muurikka flera gånger om nu och jag använder alltid detta recept som basrecept. Sen lägger jag till/drar ifrån lite vad jag känner för just för dagen. Havskräftor, eftersom jag bor på västkusten, är tex en given ingrediens i min paella. Alla i min familj och de vänner som fått chansen att smaka, fullkomligt älskar den. Det bästa betyget jag fått var dock från en vän som bott 5 år i Spanien 🇪🇸 och han ansåg min paella vara godare än de han ätit i Spanien 🤤 Det säger ju ganska mkt.
Marcus Stahre
Hejsan Anna !
Lägger du i riset och allt på murikkan och lägger du nåt över eller låter bara allt koka upp på den ??
Emma E
Går det att använda hummerfond istället för kycklingfond tror ni? För att förstärka skaldjuren?
Emma Olsson
Hejsan Emma,
Ja, det går jättebra! 🙂
Vännerna på Zeta
Axel
Hejsan
Hur mycket är en påse ris i dl eller gram?
Emma Olsson
Hejsan Axel,
En påse risottoris är 350g och ca 4 dl.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Susanne
Jättegod! Tips är att byta ut lite av vätskan mot vitt vin.
Baztian
Hej! Kan man ha i matlagningsvin?
Mvh.
Emma Olsson
Hejsan,
Det går jättebra att använda ett matlagningsvin 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Anton
Grym recept, bra smaker. Gjorde den vegansk. Hade i 1dl vitt matlagningsvin, 5dl grönsaksbuljong. 5dl Avorioris. Istället för kyckling använde jag quorn bitar. Hade i finhackad celery också. Stekte ihop det med lök, paprika och krossad vitlöksklyfta. Skippa tomaterna helt.
Eva Strand
Kan man använda Zeta arborioris?
Per Limdal
Gott recept! Skippade kycklingen och hade 1 kg räkor, 12 havskräftor samt 1 kg musslor till 7 personer. 2 saffran.
Bella
Hej!
Hur ska man laga skaldjuren som ska i ? Eller lägger man bara de i ? Tack i förhand
Emma Olsson
Hej Bella,
Skaldjuren behöver inte tillagas innan, utan läggs direkt i paellan.
Hälsningar, Emma från Zeta
Christian
Grymt gott! Perfekt balans mellan alla smaker. Men jag tog 2 påsar saffran
Carl-Gunnar
Nu är jag spänd på resultatet. Musslorna är strax klara. Återkommer med recension.
Kattarina
Carl-Gunnar, hur gick det med musslorna? Du återkom aldrig med din recension… Är receptet värt att pröva?
Katarina
Det blev alldeles för mycket vätska, som inte kokade in. Ska vätskan i burken körsbärstomater tas bort innan?
Emma Olsson
Hej Katarina,
Tack för att du hörde av dig! Nej, tomatsåsen i körsbärstomaterna ska fortfarande vara kvar och användas i receptet. Låter väldigt konstigt, stek gärna riset innan du tillsätter vätska. På så sätt torkar riset och har därför lättare att dra åt sig vätskan.
Hälsningar, Emma
Hilma
Hur mycket vitlök ska användas?
Emma Olsson
Hej Hilma,
Använd en vitlöksklyfta, vill du kan du ha i mer vitlök 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta