Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

Receptet är framtaget av Zeta.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
1 msk
färskpressad citronjuice
citronzest
1 dl
pastavatten
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Johan Lindberg

Nu har jag förgäves provat flera gånger. Den här osten vill inte fästa på pastan utan bara klumpa ihop sig. Resultatet blir mycket bättre med svensk korvost.

Johan Lindberg

Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?

Anna Mellberg

Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco