Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja
Vad tycker du?
Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (60)
(60)Vad tyckte du om receptet?
4 kommentarer
Tobias
Osten bara klumpar ihop sig till en enda klump när jag gör den här pastasåsen. Trots att jag gjorde exakt som sagts att dela den i små bitar. För övrigt ingen speciell smak heller.
Välj annat recept!
Anna Mellberg
Hej Tobias! Så tråkigt att höra. Vi har testlagat den här rätten igen och kommit fram till att det är lättare att få en jämnare sås om osten finrivs och rörs ner med hett pastavatten. Vi älskar den mustiga rökta smaken och tycker definitivt att du ska ge den här pastasåsen en ny chans. Hälsningar från Zetas provkök.
Johan Lindberg
Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?
Anna Mellberg
Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta