Pinsa med burrata, citron och pistagenötter
Vad tycker du?
Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (223)
(223)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Sofia
Hej, går det bra med torrjäst och om så är fallet hur mycket ska man ha i? Tack på förhand Med vänlig hälsning, Sofia
Anna Mellberg
Hej Sofia! Det går bra med torrjäst. På torrjästförpackningen står det hur mycket torrjäst som motsvarar mängden färsk jäst, så gör jag alltid när jag använder torrjäst. Hälsningar Anna på Zeta
Sussie
Bästa pinsa Bianco ever 🤩🤩
Berit D
Zetas Pinsa var i mitt tycke för mastig. God utan tvekan men tyvärr lite för mycket av det goda. Nästa gång testar jag att baka min pinsa själv.
Anna Mellberg
Hej Berit! Som tur är har vi ju ett recept på pinsadeg också! Lycka till önskar vännerna på Zeta
Monica O
Måste rismjöl och kikärtsmjöl vara med? Vad tillför de?
Anna Mellberg
Hej Monica! De tillför smak, men vi har andra recept på t ex pizzadeg helt bakad på vetemjöl om du föredrar det. Botanisera på zeta.nu så hittar du säkert något för dig. Lycka till önskar Anna på Zeta
Rasmus
Jag brukar bre pesto på pinsan innan jag toppar med riven mozzarella och parmesan och sen baka allt i ugnen.
Peter
Såååå gott recept på Pinsa 🙌🏻😃
Pär
Älskar Pinsa! Denna variant är såå god.