Glutenfri pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (349)

(349)

Vad tycker du?

1tim 30min 7 ingredienser

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

pizzor
2 - 3
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2,5 dl
vatten
25 g
jäst
1 msk
fiberhusk
1 tsk
salt
5 dl
glutenfritt mjöl; Semper ”Bovete&Teff mjölmix” (Kockens ”Lailas mjölmix Glutenfri” går också bra)
1 tsk
bakpulver

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (349)

(349)

Vad tyckte du om receptet?

46 kommentarer

Lina

En av de absolut bästa glutenfria pizzorna jag ätit! God smak, lite seg OCH krispig. Jag använde torrjäst och jäste den i kylen under dagen och tog fram degen ca 1 h innan jag bakade ut den. Blir absolut repris på denna!

Anna Mellberg

Åh så kul att höra Lina! Har du testat vårt glutenfria sortiment som vi nyligen lanserat? Vi har nu fryst glutenfri pinsa och glutenfri pizzabotten samt glutenfri pasta och glutenfria crostini och glutenfria grissini. Hälsningar vännerna på Zeta

Therese

Är det torrjäst eller vanlig jäst?

Anna Mellberg

Hej Therese! Det är vanlig jäst. Hälsningar Anna på Zeta

Maria

Kan denna deg kall jäsa i kylen till dagen efter?

Anna Mellberg

Hej Maria! Det har vi inte testat, men det skulle säkert fungera. Återkom gärna och berätta om resultatet. Hälsningar vännerna på Zeta

Annika Keihag

Ska pröva denna men vill veta om man kan frysa bottnarna, eftersom jag är ensam så vore det praktiskt. Tack

Anna Mellberg

Hej Annika! Vi har inte provat att frysa, men hör gärna av dig igen om du provar. Rent teoretiskt låter det möjligt. Lycka till önskar Anna på Zeta

Rose-Marie

Kan man frysa pizzadegen och plocka fram den på dagen och baka ut den senare??

Tacksam för svar!

Anna Mellberg

Hej Rose Marie! Det har vi inte testat, men vi tycker mycket om när ni delar med er av era erfarenheter. Så om du provar får du gärna berätta hur det gick. Hälsningar vännerna på Zeta

Catarina

Ingen uppgift om hur varm ugn….

Anna Mellberg

Hej Catarina,
Vi skriver i instruktionerna (längst ner) att du ska klicka på länken- så får du tips om vad du kan toppa din pizza med samt tillagningstemperatur. Det är ca 275 grader. Håll koll på pizzan och när osten smält fint är det dags att ta ut den, det brukar ta ca 5-7 minuter. Lycka till med pizzabaket hälsar vännerna på Zeta

Susan

Jättegod pizzadeg som gillas av alla!! Blandar i drygt 1 msk honung också och tycker den blir perfekt då.

Annka Källén

Världens bästa glutenfria pizzadegsrecept!
Det går också mycket bra att använda torrjäst! Blanda då mjölet med torrjästen , låt stå en stund och värm upp vätskan något innan du häller den över mjölet. Följ sedan receptet!

Ulrika

Hej.
Jag undrar varför man inte bara häller i bakpulver i degen utan ska”Platta ut degen något och strö över halva mängden bakpulver (se till att bakpulvret inte innehåller klumpar) Knåda in det i degen. Platta ut igen och tillsätt resten. Knåda så att det fördelas jämnt.”
Mvh Ulrika

Anna

Jag blandade i bakpulvret i mjölmixen och hade i det samtidigt 🙂

Anna Mellberg

Detta är ett gammalt beprövat recept som alltid har tillagats på detta vis. Vi tycker att resultatet blir mycket bra. Men testa gärna att tillsätta allt på en gång och berätta för oss hur resultatet blev. det är alltid kul att utvecklas i köket och trevligt om man kan göra det tillsammans. Hälsningar vännerna på Zeta

Maria

Hur många pizzor blir det av grundreceptet?

Anna Mellberg

Hej Maria! Ungefär 2-3 pizzor. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Camilla

Är det bara jag som undrar över grader och tid i ugnen?

Anneli

Jättebra recept! Dubblade ingredienserna och gjorde två pizzor. Såå goda.

Sophie Berlin

Hej Anneli,
Toppen, vad kul att du gillade receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Emma

Hej!
Testade detta receptet igår men den jäste inte. Ska man blanda jästen i kallt vatten? Jag blandade själv ihop bovete, teff och lite potatismjöl för att få den ren utan tillsatser. Borde ju inte vara det..
Vill gärna testa igen 🙂

Peder Strandh

Verkligen ett bra grundrecept. Tack!
Jag valde att addera ett ägg samt en tesked socker i degen det sista jag gjorde innan den fick vila (jäsa). När jag sedan hade kavlat ut den på bakstenen penslade jag kanterna med olivolja innan jag lade på toppingen. Det blev kalasgott och kanterna härligt gyllene och frasiga.

Birgitta

Kan jag göra pizza degen dagen innan…
Och ställa den i kylen?
Som man glr med glutenpizza

Jessica

Mycket bra recept och använder man caputo. glutenfria pizzamjöl blir den helt himmelskt god

Amanda Svensson

Hej!
Älskar detta recept. Även min inte glutenallergiska vänner gillar detta.
Men jag undrar – är receptet baserat på torrjäst eller färsk jäst?
Tack!

Emma Olsson

Hejsan Amanda,
Du kan använda både torrjäst och färsk jäst i detta recept 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Annika Källén

Suveränt pizzadegrecept för glutenintoleranta! Precis som en pizza ska smaka!

Caroline Wahlström

Familjens bästa pizzarecept. Alla älskar den. Vi kör alltid med bovete och teff mjöl och dubblar ingredienserna för oss fyra. Tack Zeta för att ni tänker på oss med matallergier som fortfarande ställer höga krav på smak och struktur.

Lilly

Dåligt recept, står ej hur länge respektive vilken grad man ska ha på ungen, otydliga beskrivningar och recept i övrigt. Dessutom var den svår att knåda ut! Kommer aldrig att testa igen! Tack på förhand!

Emma Olsson

Hejsan Lilly,
Tack för att du hörde av dig! Glutenfri degar kan vara svåra att knåda ut, vi har inte upplevt det du beskriver. Detta är ett recept för endast pizzadeg, för att se grader och tillagning se några av våra andra recept på Pizza.
Hälsningar, vännerna Zeta

MS

Är det helt säkert att degen skall jäsa innan man tillsatt mjölmixen? 🙃 Hur bra jäser fiberhusk? 🤔

”Knåda in bakpulvret så det fördelas jämnt”? Öh, eller så blandar man det med mjölet, som i alla andra recept? Vad blir det för skillnad?

Elsa

Den ska svälla i 10 min innan man tillsätter mixen, sen jäser man

Emma Olsson

Hej,
Ja- det stämmer. Degen ska jäsa två gånger! Vi har bakat denna deg många gånger och det blir ett bra resultat med detta tillvägagångsätt. Lycka till!
Hälsningar, Emma från Zeta

Åsa

Hej, Hur mycket olja ska det vara? Det står 0dl oavsett portionsmängd. Med vänlig hälsning, Åsa

Emma Olsson

Hej Åsa,
Du ska använda 0,5 dl olivolja i steg nummer tre när du ska blanda salt, fiberhusk och olja.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emelie

Hej! Det står inte hur länge man bör ha pizzan i ugnen eller på vilken grad pizzan bör tillagas. Ska man behöva gissa? 😜

Emma Olsson

Hejsan Emelie, det här är endast ett recept för hur man gör egen pizzadeg. Om du söker på ”Pizza” på vår hemsida, kommer det finnas flera olika recept på pizzor som du kan tillaga och i de recepten står det hur du bör tillaga pizzan. Hälsningar Emma på Zeta

Peter Sonnenstrahl

Kan den färdiga degen frysas för senare använding?

Zeta

Hej Peter! Det har vi inte prövat. Om du gjort det så får du gärna återkomma med resultatet. Tack för din fråga!

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(209)

(209)
1tim 15min
Se recept

Mustiga marinaden

Mustiga marinaden

(1536)

(1536)
1tim
Se recept

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

(21)

(21)
3tim 40min
Se recept

Burrata med pesto och tomatsallad

Burrata med pesto och tomatsallad

(50)

(50)
10min
Se recept

Picklade tomater

Picklade tomater

(42)

(42)
25min
Se recept

Ugnsbakade morötter med Parmesan

Ugnsbakade morötter med Parmesan

(82)

(82)
40min
Se recept

Topping till grillat

Topping till grillat

(14)

(14)
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Pesto

Pesto

(800)

(800)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

(73)

(73)
15min
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(57)

(57)
30min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(168)

(168)
45min
Se recept

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

(113)

(113)
30min
Se recept

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

(2066)

(2066)
30min
Se recept

Spaghetti Cacio e pepe

Spaghetti Cacio e pepe

(602)

(602)
Se recept

Moussaka

Moussaka

(534)

(534)
1tim 20min
Se recept

Fetaostbiffar

Fetaostbiffar

(2192)

(2192)
30min
Se recept

Italienska köttbullar i tomatsås

Italienska köttbullar i tomatsås

(673)

(673)
45min
Se recept

Fetaostfylld lax med dill och citron

Fetaostfylld lax med dill och citron

(1172)

(1172)
40min
Se recept

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

(428)

(428)
2tim 15min
Se recept

Pastasallad med pesto och parmesan

Pastasallad med pesto och parmesan

(720)

(720)
20min
Se recept

Linsgryta med tomat och fetaost

Linsgryta med tomat och fetaost

(1657)

(1657)
15min
Se recept

Lax med pesto i ugn

Lax med pesto i ugn

(947)

(947)
30min
Se recept

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

(622)

(622)
30min
Se recept

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

(547)

(547)
1tim 30min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro

(338)

(338)
20min
Se recept

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis i ugn med fetaost

(652)

(652)
45min
Se recept

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

(415)

(415)
1tim
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(57)

(57)
30min
Se recept

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

(55)

(55)
40min
Se recept

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

(161)

(161)
20min
Se recept

Stufato, italiensk gryta

Stufato, italiensk gryta

(166)

(166)
Se recept

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

(76)

(76)
2tim 30min
Se recept

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

(21)

(21)
45min
Se recept

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

(101)

(101)
30min
Se recept

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

(16)

(16)
30min
Se recept

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

(54)

(54)
30min
Se recept

Insalata Russa italiensk potatissallad

Insalata Russa italiensk potatissallad

(31)

(31)
30min
Se recept

Hummus med fetaost och oliver

Hummus med fetaost och oliver

(18)

(18)
15min
Se recept

Lammgryta med gnocchi och gremolata

Lammgryta med gnocchi och gremolata

(46)

(46)
2tim 30min
Se recept

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

(85)

(85)
2tim 20min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(231)

(231)
20min
Se recept

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

(71)

(71)
2tim 20min
Se recept

One pot lasagne

One pot lasagne

(130)

(130)
45min
Se recept

One pot pasta med grönsaker

One pot pasta med grönsaker

(87)

(87)
15min
Se recept

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

(31)

(31)
15min
Se recept

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

(61)

(61)
25min
Se recept

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(209)

(209)
1tim 15min
Se recept

Salsicciaspett

Salsicciaspett

(22)

(22)
30min
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta

(1325)

(1325)
45min
Se recept

Vodkapasta Penne alla vodka

Vodkapasta Penne alla vodka

(164)

(164)
25min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(168)

(168)
45min
Se recept

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

(25)

(25)
35min
Se recept

Klassisk ragú bolognese

Klassisk ragú bolognese

(72)

(72)
2tim 30min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(231)

(231)
20min
Se recept

Pinsa med grönkål och burrata

Pinsa med grönkål och burrata

(53)

(53)
15min
Se recept

Pinsa med salami och oliver

Pinsa med salami och oliver

(86)

(86)
15min
Se recept

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

(33)

(33)
15min
Se recept

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

(316)

(316)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

(79)

(79)
15min
Se recept

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

(208)

(208)
30min
Se recept

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

(27)

(27)
15min
Se recept

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

(34)

(34)
45min
Se recept

Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca på kyckling

(35)

(35)
30min
Se recept

Pasta all’Arrabiata

Pasta all’Arrabiata

(142)

(142)
25min
Se recept

Bönragú

Bönragú

(23)

(23)
Se recept

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

(143)

(143)
20min
Se recept

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

(15)

(15)
20min
Se recept

Polpette med aubergine och fetaost

Polpette med aubergine och fetaost

(28)

(28)
1tim 45min
Se recept

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

(23)

(23)
20min
Se recept

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

(79)

(79)
10min
Se recept

Pasta Radiatori alla Siciliana

Pasta Radiatori alla Siciliana

(52)

(52)
20min
Se recept

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

(221)

(221)
30min
Se recept

Saftig äppelkaka med ricotta

Saftig äppelkaka med ricotta

(57)

(57)
1tim 30min
Se recept

Burrata med ugnsbakade tomater

Burrata med ugnsbakade tomater

(45)

(45)
1tim 10min
Se recept

Halloumibiffar med zucchini och morot

Halloumibiffar med zucchini och morot

(32)

(32)
30min
Se recept

Spetskål med krämig fetaost och nötter

Spetskål med krämig fetaost och nötter

(30)

(30)
25min
Se recept

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

(29)

(29)
30min
Se recept

Pastagratäng med frasigt täcke

Pastagratäng med frasigt täcke

(26)

(26)
35min
Se recept

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

(70)

(70)
25min
Se recept

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

(14)

(14)
20min
Se recept

Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

(56)

(56)
Se recept

Dipp med fetaost och hummus

Dipp med fetaost och hummus

(13)

(13)
15min
Se recept

Pinsa Salamino Peperoni

Pinsa Salamino Peperoni

(60)

(60)
15min
Se recept

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

(104)

(104)
15min
Se recept

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

(29)

(29)
30min
Se recept

Pasta linguine med räkor

Pasta linguine med räkor

(70)

(70)
30min
Se recept

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

(100)

(100)
20min
Se recept

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

(33)

(33)
40min
Se recept

Lasagne med mild bechamelsås

Lasagne med mild bechamelsås

(28)

(28)
1tim 20min
Se recept

Mini Pinsa med chili och burrata

Mini Pinsa med chili och burrata

(11)

(11)
15min
Se recept

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

(58)

(58)
15min
Se recept

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...