Proseccoinkokt nektarin med seg pistagemaräng, citronkräm, mynta och syrlig mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

1tim 6 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

En dessert med nektarin, pistagemaräng, citronkräm och mascarpone passar fint till friska italienska bubblor.

Receptet är framtaget i samarbete med Isabella Morrone.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Proseccoinkokt nektarin
5 st
nektariner
1 dl
strösocker
1/2 flaska
prosecco (37 cl)
1 st
vaniljstång
1 kvist
timjan
Mascarponekräm
1 burk
Mascarpone, 250 g
zest från en citron
2 msk
citronjuice
1 msk
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
Karamelliserade pistagenötter
1/2 dl
strösocker
1 dl
pistagenötter
1 krm
salt
Maräng
3 st
äggvitor
150 g
florsocker
3 msk
hackad pistagenöt
Citronkräm
3 st
citroner, saft och zest
1 dl
strösocker
2 msk
smör
1 msk
Maizena
3 st
äggulor
Uppläggning
1 kruka
mynta, bladen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Kristina

Hej, hur och när ska citronkrämen läggas upp vid servering?

Anna Mellberg

Hej Kristina! Toppa mascarponekrämen med citronkräm och dekorera sedan med nektarinklyftor och pistagenötter. Vi har förtydligat detta i receptet nu. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Anna på Zeta

Anonym

Ska marängerna, lag, citronkrämen eller ngt annat vara varmt fortfarande när allt läggs ihop eller serveras?

Anna Mellberg

Hej! Roligt att du hittat detta smarriga recept! Inget ska vara varmt när du monterar, allt ska vara avsvalnat. Instruktionerna i receptet är mycket detaljerade vad gäller detta. Lycka till hälsar Anna på Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco