Spaghetti alla puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (603)

(603)

Vad tycker du?

30min 10 ingredienser

Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
à 400 g konserverade körsbärstomater
2-3
hackade vitlöksklyftor
1/2
röd chili, finhackad
2 1/2 tsk
2 msk
hackad bladpersilja
1/2 frp
Spaghetti, 400 g

Gör så här

Tips!

Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (603)

(603)

Vad tyckte du om receptet?

26 kommentarer

Per Kringberg

Friskt och mustigt. Kompletterade med några soltorkade tomater för att få lite umamismaker.

rolf.lundh52@outlook.com

Helt i min smak! En riktig liten höjdare!

Staffan L.

Ett utvecklande recept som förenar klassisk pasta med sardeller.

Liselotte Gjörup

Tips! Ha alltid fryst chili hemma, smidigt och du slipper hacka med risk för svid ögonen!
Vårt go-to favoritrecept!

Anna Mellberg

Hej Liselotte! Härligt att höra att ni har denna pärla till recept som favorit hemma hos er. Tack för att du delar med dig av dina fina tips. Hälsningar Anna på Zeta

Stefan Jonsson

Jag brukar lägga ner skalade rå vannameiräkor och låta dessa koka med i ca 5 minuter. En riktig höjdare. Såsen är ofattligt god i all sin enkelhet och med dessa räkor blir det en praktfull upplevelse.

Anna Sofia

Härligt recept! Tillsatte valnötter och soltorkade tomater med vitlöken som jag mixade i matberedaren.

Åsa

Jag brukar lägga till blåmusslor. Fint, festligt och väldigt gott😋

Carina

Jag kompletterar med rester av kyckling eller salsiccia som jag tar av skinnet på och fräser på lite. Blir mer ” matigt”

Jens

En favorit. Jag kör hela sardellburken…om man inte har en röd chili kan man istället/och/eller använda chiliflakes, urkärnade kalamata e en höjdare, men glöm inte att förvarna gästerna att det KAN vara kvar delar av kärnor ibland…

Karin

Otroligt gott!
Vi fräste med lite schalottenlök när vi lagade det andra gången och vi använde tipset och ökade sardellkrämen.
Blev ännu godare.
Med utflugna barn blir detta ett nytt fredagsmys istället för tacos.

Anna Mellberg

Hej Karin! Så himla roligt att höra- också att ni satt en egen prägel på det. Det är så otroligt enkel och god mat. Ett så smart recept då alla ingredienser går att förvara i skafferiet. De finns med andra ord alltid hemma och är perfekt mat om man får oväntat besök- både till vardags och till fest. Hälsningar, vännerna på Zeta

Linnéa

Mycket gott, vilken balans av smaker!
Högre syra och lägre sälta än vad jag väntade mig. Nästa gång ska jag ha i ännu mer sardellkräm.

Stefan candell

Mycket gott, med många härlig smaker och dofter.

Kajsa Helmbring

Ska tomaterna vara färska eller konserverade och vad betyder ”två paket”, 2x250g?

Sophie Berlin

Hej Kajsa,
Vi menar konserverade tomater à 400 g/burk. Har förtydligat nu på hemsidan.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Anette

Fantastiskt gott och ett extra plus för att det är snabblagad.

Sophie Berlin

Hej Anette,
Vad kul att du gillar receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Rebecca

Ett höjdarrecept! Råkade få chili i ögat. Grät inte #machokvinna

Sebastian

Ett av få favoritrecept för hela familjen vilken vardag som helst! Jag använder färska kvisttomater och lite vitt vin för syrans skull.

Alexandra

Livets godaste pasta, snarare 2 portioner då den är så sjukt god

R

Ni har inte skrivit vad man ska göra med sardellerna?

Emma Olsson

Hejsan,
Du kan använda sardeller eller sardellcrème. Sardellerna används hela (de smälter ner i pannan).
Hälsningar, vännerna på Zeta

Mikael

Gott recept, men elakt att lägga steget att spara pastavattnet efter att man redan hällt av det…