Spaghetti alla puttanesca
Vad tycker du?
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och oliver. Rätten får sin sälta och umami av sardeller.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Riv gärna över lite parmesan om du tycker det är gott.
När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (603)
(603)Vad tyckte du om receptet?
26 kommentarer
Per Kringberg
Friskt och mustigt. Kompletterade med några soltorkade tomater för att få lite umamismaker.
rolf.lundh52@outlook.com
Helt i min smak! En riktig liten höjdare!
Ellinor
En klar favorit!
Staffan L.
Ett utvecklande recept som förenar klassisk pasta med sardeller.
Liselotte Gjörup
Tips! Ha alltid fryst chili hemma, smidigt och du slipper hacka med risk för svid ögonen!
Vårt go-to favoritrecept!
Anna Mellberg
Hej Liselotte! Härligt att höra att ni har denna pärla till recept som favorit hemma hos er. Tack för att du delar med dig av dina fina tips. Hälsningar Anna på Zeta
Stefan Jonsson
Jag brukar lägga ner skalade rå vannameiräkor och låta dessa koka med i ca 5 minuter. En riktig höjdare. Såsen är ofattligt god i all sin enkelhet och med dessa räkor blir det en praktfull upplevelse.
Anna Sofia
Härligt recept! Tillsatte valnötter och soltorkade tomater med vitlöken som jag mixade i matberedaren.
Åsa
Jag brukar lägga till blåmusslor. Fint, festligt och väldigt gott😋
Carina
Jag kompletterar med rester av kyckling eller salsiccia som jag tar av skinnet på och fräser på lite. Blir mer ” matigt”
Jens
En favorit. Jag kör hela sardellburken…om man inte har en röd chili kan man istället/och/eller använda chiliflakes, urkärnade kalamata e en höjdare, men glöm inte att förvarna gästerna att det KAN vara kvar delar av kärnor ibland…
Karin
Otroligt gott!
Vi fräste med lite schalottenlök när vi lagade det andra gången och vi använde tipset och ökade sardellkrämen.
Blev ännu godare.
Med utflugna barn blir detta ett nytt fredagsmys istället för tacos.
Anna Mellberg
Hej Karin! Så himla roligt att höra- också att ni satt en egen prägel på det. Det är så otroligt enkel och god mat. Ett så smart recept då alla ingredienser går att förvara i skafferiet. De finns med andra ord alltid hemma och är perfekt mat om man får oväntat besök- både till vardags och till fest. Hälsningar, vännerna på Zeta
Linnéa
Mycket gott, vilken balans av smaker!
Högre syra och lägre sälta än vad jag väntade mig. Nästa gång ska jag ha i ännu mer sardellkräm.
Stefan candell
Mycket gott, med många härlig smaker och dofter.
Kajsa Helmbring
Ska tomaterna vara färska eller konserverade och vad betyder ”två paket”, 2x250g?
Sophie Berlin
Hej Kajsa,
Vi menar konserverade tomater à 400 g/burk. Har förtydligat nu på hemsidan.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta
Anette
Fantastiskt gott och ett extra plus för att det är snabblagad.
Sophie Berlin
Hej Anette,
Vad kul att du gillar receptet!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta
Rebecca
Ett höjdarrecept! Råkade få chili i ögat. Grät inte #machokvinna
Sebastian
Ett av få favoritrecept för hela familjen vilken vardag som helst! Jag använder färska kvisttomater och lite vitt vin för syrans skull.
Alexandra
Livets godaste pasta, snarare 2 portioner då den är så sjukt god
R
Ni har inte skrivit vad man ska göra med sardellerna?
Emma Olsson
Hejsan,
Du kan använda sardeller eller sardellcrème. Sardellerna används hela (de smälter ner i pannan).
Hälsningar, vännerna på Zeta
Marie Welander
Med chili sardeller kapris
Mikael
Gott recept, men elakt att lägga steget att spara pastavattnet efter att man redan hällt av det…