Puttanesca

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tycker du?

20min 11 ingredienser

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pastarätt med sälta från kapris, oliver och sardeller.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, 400 g
2-4
vitlöksklyftor
4 st
finhackade Sardeller
1 frp
konserverade körsbärstomater
1/2
röd chili, finhackad
1/2 dl
finhackad bladpersilja
nymald svartpeppar

Gör så här

Tips!

När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (114)

(114)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Bengt Westergaard

Har ni förvrängt receptet helt den sista månaden? Det var ju tidigare två burkar körsbärstomater, mer oliver och kapris och längre tillagningstid?

Anna Mellberg

Hej Bengt! Vi har flera olika recept på denna fantastiskt goda rätt. Mycket möjligt är att du tidigare använt dig av något av våra andra recept. Sök på Puttanesca i vår receptdatabas och se om du hittar din favorit. Hoppas att du får en riktigt god och trevlig måltid, hälsar Anna på Zeta

Caroline

Är det färska tomater eller konserverade?

Anna Mellberg

Hej Caroline! Det är konserverade körsbärstomater till detta recept. Vi ska nu förtydliga det i receptet. Hälsningar vännerna på Zeta

Pia Lindgren

Hej!
Det finns två recept på puttanescan…
Detta ska det vara
1 burk körsbärstomater
1 dl leccino oliver
3 msk Capris
I det andra receptet står det:
2 burkar körsbärstomater
1 burk leccino oliver
2 msk Capris.
Allt annat är lika på recepten till och med mängden pasta.
Vilket bör jag gå efter?

Med vänlig hälsning, Pia

Emma Olsson

Hej Pia,
Du kan använda dig av båda recepten. Vi har gjort två recept till olika pasta varianter. Men tomatsåsen är den samma.
Hälsningar, Emma från Zeta