Ratatouille med grekiska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (139)

(139)

Vad tycker du?

50min 10 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
krossade tomater
1
aubergine
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
100 g
Färsk timjan, några kvistar
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (139)

(139)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Josefine

Jag och min syster lagar detta varje höst. Det är en favorit! Vi brukar göra en mer smakstark tomatsås till, men annars är detta recept perfekt!!

Merja

Tack för receptet. Mycket gott. Serverade med ris till.

Peter Svan

I detta recept används jungfru olivolja som inte tål att värme

Emma Olsson

Hejsan Peter,
Tack för att du hörde av dig! Det går utmärkt att steka i Extrajungfru olivolja. Smör och margarin, som börja ryka vid 140 grader medan olivolja och andra oljor, ryker vid 200 grader och består av 100% fett. Olivolja innehåller något som kallas för polyfenoler som skyddar maten när man steker i olivolja, speciellt när man steker grönsaker. Du kan läsa mer om alla fördelar att steka i olivolja på vår hemsida: https://www.zeta.nu/olivolja/anvandning/?atSection=Steka%20i%20olivolja.

Hälsningar, Emma från Zeta

Lars Matz

Hej Zeta. Jag har ett jätteproblem, den ratatouille ni tillverkar och som jag och resten av familjen uppskattar blir allt svårare att hitta i butikshyllorna i Råcksta under vinterhalvåret och i Åkersberga under sommaren. Vad göra? Kan vi köpa en förpackning om 12 eller 24 burkar direkt från er eller hos någon grossist i närheten?

Emma Olsson

Hej Lars,
Tack för att du hörde av dig! Jag är osäker på vilken produkt du menar? Vi säljer ingen färdiglagad mat förutom pastasås. Kan det vara en annan tillverkare du menar?
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco