Ribollita

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

Vad tycker du?

30min 14 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök hackad
4
vitlöksklyftor hackade
1 stjälk
blekselleri skivad
2
morötter tärnade
1 bit
vitkål nedskuren
100 g
sidfläsk i bit
1 liter
vatten
1 tärning
hönsbuljong
några blad salvia färsk
några kvistar timjan
1 fpk
salt
svartpeppar
Till servering
gott bröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Elma Blondin

Perfekt maträtt på sommarlovet-härliga smaker, kan lagas i förväg för många… mer tid för umgänge. Kan varieras efter det man har hemma. Favorit!

Carina

Det går utmärkt att byta ut fläsket mot vegansk chorizo och ersätta hönsbuljongen med grönsaksbuljong för ett vegansk klimatsmart alternativ

Filip

En av favoriterna. Dagen efter kan man gratinera Ribollitan i ugnen tillsammans med brödbitar och toppa med parmesan.

Loreto

Bara lägga i ugnen och gratinera? Låter sjukt gott ju!

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco