Risotto, grundrecept

RÖSTA PÅ RECEPTET (1256)

(1256)

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Risotto är en italiensk klassisk rätt. Recept på hur man gör en perfekt krämig risotto med tuggmotstånd - grundrecept.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
1 påse
, 350 g Arborioris eller
1 påse
, 350 g Carnaroliris
2 dl
torrt vitt vin eller
1 1/2 liter
kycklingbuljong
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Risotto kan man smaksätta med olika tillbehör som passar säsongen som t ex primörer på våren och svamp på hösten.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1256)

(1256)

Vad tyckte du om receptet?

62 kommentarer

Linnéa

Om jag inte vill stå vid grytorna när gästerna kommer – hur mycket kan jag förbereda i förväg?

Anna Mellberg

Hej Linnéa! En risotto blir alltid bäst om den görs precis innan den ska ätas. Vi skulle förbereda fram till att man fräst riset i olivolja tillsammans med löken. Så fort du börjar addera vinet så måste du röra för att få ett riktigt bra resultat. Låter du en risotto stå och vänta så ändrar den karaktär- riset sväller och du får inte den perfekta krämigheten. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Mikael

Hej. låter riktigt gott. Jag skall göra ramslöksrisotto, tänkte använda detta recept som bas. Vilken mängd ramslök och hur/när tillsätter jag den? Det är för 8 personer.

Anna Mellberg

Hej Mikael! Vi skulle göra en ramslökspesto som vi skulle ringla över risotton precis innan servering. Alternativt låta gästerna ringla peston över sin portion själva- så kan man justera mängden efter smak- och ta mer av det om man vill. Det låter otroligt gott tycker vi alla i Zetas provkök! Lycka till och återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta

Marie Lövkvist

Jag har läst risottorecepten men det står inte hur mycket ris man ska ha. Alla andra ingredienser står men inte ris.
Jag måste veta det för jag vill inte chansa.
Tack för hjälp!😊

Anna Mellberg

Hej Marie! Tack för att du hör av dig till oss. Vi skriver att det är 350 g ris (Arborio eller Carnaroli) i receptet. I våra risförpackningar finns det två påsar, ta en av dem- det är 350 g. Om du läser igenom receptet igen så ser du det säkert. Lycka till med risotton önskar vännerna på Zeta

Jon

Hej!

Jag tänkte försöka servera detta till 40 pers på lunch. Min tanke är att göra de första stegen (till att koka bort vinet) på spis och sedan slå på buljong och ställa i långpannor i ugn. Jag tänker röra om då och då och slå på mer buljong vid behov, och sedan blanda i parmesan och lite mer smör just innan servering.

Möjligen behöver den varmhållas något mellan tillagning och servering (max 1 h).
Låter detta rimligt?

Anna Mellberg

Hej Jon! Det låter som om det kanske skulle kunna gå, men tänk på att resultatet inte kommer att bli såsom det blir när du ”rör” en risotto. När en risotto varmhålls så sväller riset, dvs vätskan sugs upp och den blir ”stabbigare” i konsistensen. En timmes varmhållning låter för långt i våra öron. Vi föreslår att du ber någon om hjälp, som kan vara ansvarig för risotton och se till att den tillreds lite närmare servering än vad du skriver. Lycka till och berätta gärna om hur det gick! Hälsningar vännerna på Zeta

Max

Vad kan man använda istället för matvin och vin?

Anna Mellberg

Hej Max! Vinet bidrar med smak och syra. Du kan ersätta vinmängden med samma mängd buljong och addera 1 msk vinäger för syran. Smaka av och droppa i lite mer vinäger om du vill ha tydligare syra. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Karl

Vad gör man för fel om det är 0.5 liter buljong kvar efter 20 min

Anna Mellberg

Hej Karl! Tack för din fråga, du gör inget fel. Ibland går det år mer vätska och ibland mindre. När riset är mjukt med en liten krispig kärna och risotton blivit fint krämig (den får gärna vara ganska lös till en början eftersom den tenderar att svälla ganska snabbt efter att den är klar) Jag brukar spara buljongen som blir över och tillsätta den om det blir rester som jag måste värma upp dagen efter. Det gäller att vara svinn-smart:-) Hälsningar Anna på Zeta

Stefan Wickenberg

Mycket bra recept, supernöjd och la till saffran och på slutet la jag i räkor. 10/10

Anna Mellberg

Så roligt att höra Stefan! Det är precis så vi vill att man ska använda detta grundrecept. Fint att du satte din egen prägel. Hälsningar Anna på Zeta

Annika

Om jag vill förbereda risotton innan gästerna kommer, hur långt kan jag gå i receptet?

Anna Mellberg

Hej Annika! Jag skulle förbereda fram tills dess du börjar ”mata” risotton med vin. Låt vinet koka in och vänta med buljongen. Det finns ju annars risk för att risotton blir för stabbig och att riskornen förlorar sin ”al dente” känsla om de får ligga för länge i värme och dra åt sig mycket vätska. Lycka till och Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Kenneth

Hej,

Bra recept.
Jag har dock ett par tips som inte på något sätt förtar receptet.

Jag brukar ha i två hela skalade vitlöksklyftor, tillsammans med schalottenlöken, som jag sen plockar ur innan jag slutför.

När det gäller att förbereda så brukar jag köra färdigt det hela med vin och buljong och smakar av så att riset är al dente +. (ca 13-16 min) Sen häller man ut risotton på en plåt, den ska vara lösare än om man slutför direkt, och sätter in i kylen. Den behöver kylas ner så riset inte fortsätter mjukna och bli stabbigt. När gästerna kommit så värmer jag upp den under omrörning utan att den bränns. När den är varm har jag i smör (tycker det blir godare än olja, men det är smaksak) och ost och ibland har jag i lite tryffelolja på slutet, det räcker med några droppar.

Allt gott
Kenneth

Anna Mellberg

Hej Kenneth! Tack för dina råd och tips. Din respekt för råvaror och smaker kommer fram så tydligt i den här texten. Härlig läsning för alla oss som också tycker om att lägga ner tid och kärlek i matlagningen. Trevlig helg hälsar Anna på Zeta

Per Stigenius

Hej, jag skall göra citronrisotto till nyår att serveras med torskrygg. Hur mycket citron skall jag använda till 4 personer? Skall jag använda zest och juicen? När skall jag blanda i citronen?

Anna Mellberg

Hej Per! Vi skulle använda zest från 1 citron till receptet för 4 port. Blanda i zest samtidigt som parmesanosten- dvs mot slutet av tillagningen. Gott Nytt År önskar vännerna på Zeta

Bo Sandahl

”Torrt vitt vin” är för obestämt, hur ska jag välja. Jag tycker receptet är fånigt!

Anna Mellberg

Hej Bo! Tråkigt att du tycker så. Vill bara påminna dig om att vi har fantastiska möjligheter att fråga utbildade experter i våra Systembolagsbutiker. Om du frågar efter ett torrt vitt vin som du ska ha till matlagning är jag säker på att du kommer få en massa olika förslag i olika prisklasser. Dessutom en trevlig pratstund på köpet. Zetas matlagningsvin som du hittar i vanliga livsmedelsbutiker fungerar också väldigt bra. Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År och många härliga matlagningsstunder 2024, hälsningar Anna på Zeta

Cecilia

Gjorde detta receptet fast med vanlig rödlök och röttvin. Fungerade precis lika bra. Så gott!

Lotta

Hej!

Jag skulle vilja göra detta receptet i förväg för 16 personer. Kan det fungera att laga i förväg och värma, och vad ska jag då tänka på? Planerar att smaksätta med Karl-Johansvamp också.

Anna Mellberg

Hej Lotta! Jag kan inte rekommendera dig att göra risotto i förväg. Den ska ätas direkt efter att den blivit tillagad- då smakar den bäst och har bäst konsistens. Får den stå tjocknar den och bli stabbig. Försök att hitta en annan rätt att bjuda på eller se till att du har tid att laga den där och då! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Frans

10 av 10 fick jag av frugan!! Jag hade inte charlottenlök men det blev lika bra med vanlig lök!
Mkt bra recept!

Lars Persson

Fantastiskt god italienskt 🙌🏻🙌🏻❤️❤️

milla

DUNDER recept, finns inget jag älskar mer 😭🙏🏼

Petter

Vilken smaksättning rekommenderar ni om man ska ha kyckling till? (Inte svamp som smaksättning!)

Anna Mellberg

Hej Petter! Jag föreslår saffran. Rör ut saffran (0,5 gram till 4 port) i 0,5 dl buljong och tillsätt det till risotton samtidigt som du börjar tillsätta övrig buljong. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Bea

Kan man skippa vinet?

Jessica

Jag använder vitvinsvinäger istället, blir supergott!

Anna Mellberg

Hej Bea! Vinet kan uteslutas, men det ger en mycket god smak och lite syra till rätten, det blir helt enkelt inte samma smak utan det. Men ett alternativ är att du tillsätter ca 1,5 msk vitvinsvinäger till buljongen. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Ola

Jag har testat att ha rött vin istället för vitt. Det funkar också. Men det ser inte så gott ut.

Janne

Bra recept.
Är man med i matchen under hela tillagningsprocessen ger 16-20 min perfekt tuggmotstånd.

Malte

Gått över från att använda Arborio till Carnaroli. Vilken skillnad i konsistens. Nu blir det perfekt var gång. Alltid en liten näve svamp i. Var söndag 🙂

Alfred

Det finns inget risottorecept som fungerar att bara koka 18-20 minuter (jag har använt mig av olika spisar såväl elektriska som gas) men hamnar runt dubbla tiden typ 40 minuter

Emma Olsson

Hejsan Alfred,
Riset spelar en stor roll när man tillagar en risotto. Vi rekommenderar att du använder ett Carnaroliris som är speciellt till för att tillaga risotto. Koktiden kan också variera beroende på hur mycket kärna du vill ha kvar i riset.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Ola

Hej!
Tänkte göra risotto smaksatt med curry. Hur mycket curry tycker ni att jag ska ha i risotton? Jag kommer ha en påse Arborioris.

Emma Olsson

Hejsan Ola,
Beroende på hur mycket currysmak du vill ha rekommenderar vi mellan en till två matskedar med curry i pulverform.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Ingela

Hej,
Undrar om man kan förbereda Risotto någon dag innan? Vi skall ha italiensk buffé och skulle vilja förbereda det som går.
Hälsningar
Ingela

Emma Olsson

Hejsan Ingela,
Man kan förbereda risotto, men det är väldigt svårt utan att risotton blir överkokt. Vi rekommenderar att göra risotton samma dag för att få bästa konsistens och smak.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Anna

Man kan förbereda risotto så långt tills man kokt in vinet. Sedan kyler man ner risotton. Ta fram den och fortsätt med varm buljong och koka färdigt innan ni ska servera risotton. Gör man så här förkortas tillagningstiden, detta gör vi ofta på restaurangen. Gör man så här får man en perfekt kokt risotto som inte blir överkokt.

Tobs

Ett bra tips på en god syrlig risotto är äppelrisotto med stekt bacon gör grundrecept och häll i lite äppeljuice. Sen just mot slutet lägger du i äppeltärningarna. Då får du äppelsmaken utan att äpplena har blivit mos och baconet ger bra salta.

Mj

Jätte bra ock Gott Finns Alltid hemma hos mig har bott i Italien varje Sommar i 3 månader så länge ska Nonnina levde ock hon lärde mig allt om mat ock hur viktig oljan ÄR

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Såklart kan du välja att koka riset som vanligt. Men om du endast vill ha vanligt kokris föreslår jag Basmatiris då det blir billigare att köpa. Risottoris är dyrare för att det tillverkas på annat sätt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Wiveca

Jättegod och mkt pedagogisk beskrivning. Jag brukar ta i lite vad jag känner för. SVAMP ! SAFFRAN ! GRÖNA ÄRTOR ! Ibland ALLT vad jag känner för -:)))

Carro

Så underbart god risotto! Lättlagat och vi alla i familjen älskar den ☺️

Lisa

Jättebra recept! Vi blandar i grillad paprika och sparris, och serverar med grillad kyckling

risotto barn

älskade hur alla steps är för sig själva hjälper sååååå mycket

Wilma

Hur många kycklingbuljoner ska det vara i 1,5 liter vatten?

Emma Olsson

Hej Wilma,
Det brukar stå hur många buljongtärningar du behöver på förpackningen för varje 0,5 L, alt fond du behöver per 0,5 L vatten. Om jag följer mitt favoritmärke med buljongtärningar behöver du 1 tärning för 0,5 L vatten.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Gaffel

Perfekt risotto med finhackad silverlök och 9-månader lagrad pecorino, färsk från Agriturismo Fighezia.

MARIA

Superbra recept, mycket uppskattad rätt här hemma.

Peter

Toppen, följde recept o smaken blev perfekt, tack Zeta😊

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(207)

(207)
1tim 15min
Se recept

Mustiga marinaden

Mustiga marinaden

(1531)

(1531)
1tim
Se recept

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

(21)

(21)
3tim 40min
Se recept

Burrata med pesto och tomatsallad

Burrata med pesto och tomatsallad

(50)

(50)
10min
Se recept

Picklade tomater

Picklade tomater

(40)

(40)
25min
Se recept

Ugnsbakade morötter med Parmesan

Ugnsbakade morötter med Parmesan

(82)

(82)
40min
Se recept

Topping till grillat

Topping till grillat

(14)

(14)
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Pesto

Pesto

(798)

(798)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

(73)

(73)
15min
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(55)

(55)
30min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(166)

(166)
45min
Se recept

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

(113)

(113)
30min
Se recept

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

(2051)

(2051)
30min
Se recept

Spaghetti Cacio e pepe

Spaghetti Cacio e pepe

(601)

(601)
Se recept

Moussaka

Moussaka

(534)

(534)
1tim 20min
Se recept

Fetaostbiffar

Fetaostbiffar

(2189)

(2189)
30min
Se recept

Italienska köttbullar i tomatsås

Italienska köttbullar i tomatsås

(671)

(671)
45min
Se recept

Fetaostfylld lax med dill och citron

Fetaostfylld lax med dill och citron

(1163)

(1163)
40min
Se recept

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

(427)

(427)
2tim 15min
Se recept

Pastasallad med pesto och parmesan

Pastasallad med pesto och parmesan

(720)

(720)
20min
Se recept

Linsgryta med tomat och fetaost

Linsgryta med tomat och fetaost

(1648)

(1648)
15min
Se recept

Lax med pesto i ugn

Lax med pesto i ugn

(940)

(940)
30min
Se recept

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

(621)

(621)
30min
Se recept

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

(546)

(546)
1tim 30min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Pomodoro

(337)

(337)
20min
Se recept

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis i ugn med fetaost

(652)

(652)
45min
Se recept

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

(415)

(415)
1tim
Se recept

Lammburgare

Lammburgare

(55)

(55)
30min
Se recept

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

(55)

(55)
40min
Se recept

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

(161)

(161)
20min
Se recept

Stufato, italiensk gryta

Stufato, italiensk gryta

(166)

(166)
Se recept

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

(76)

(76)
2tim 30min
Se recept

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

(21)

(21)
45min
Se recept

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

(101)

(101)
30min
Se recept

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

(15)

(15)
30min
Se recept

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

(54)

(54)
30min
Se recept

Insalata Russa italiensk potatissallad

Insalata Russa italiensk potatissallad

(31)

(31)
30min
Se recept

Hummus med fetaost och oliver

Hummus med fetaost och oliver

(18)

(18)
15min
Se recept

Lammgryta med gnocchi och gremolata

Lammgryta med gnocchi och gremolata

(46)

(46)
2tim 30min
Se recept

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

(84)

(84)
2tim 20min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(230)

(230)
20min
Se recept

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

(71)

(71)
2tim 20min
Se recept

One pot lasagne

One pot lasagne

(129)

(129)
45min
Se recept

One pot pasta med grönsaker

One pot pasta med grönsaker

(86)

(86)
15min
Se recept

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

(31)

(31)
15min
Se recept

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

(60)

(60)
25min
Se recept

Krispiga smashed potatoes

Krispiga smashed potatoes

(207)

(207)
1tim 15min
Se recept

Salsicciaspett

Salsicciaspett

(22)

(22)
30min
Se recept

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

Pasta Tagliatelle med het tomatsås

(67)

(67)
30min
Se recept

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta

(1322)

(1322)
45min
Se recept

Vodkapasta Penne alla vodka

Vodkapasta Penne alla vodka

(163)

(163)
25min
Se recept

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

(58)

(58)
45min
Se recept

Piadina med het bönröra

Piadina med het bönröra

(29)

(29)
20min
Se recept

Ribollita – Toskansk brödsoppa

Ribollita – Toskansk brödsoppa

(166)

(166)
45min
Se recept

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

Pastagratäng – Million dollar Spaghetti

(25)

(25)
35min
Se recept

Klassisk ragú bolognese

Klassisk ragú bolognese

(72)

(72)
2tim 30min
Se recept

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

(230)

(230)
20min
Se recept

Pinsa med grönkål och burrata

Pinsa med grönkål och burrata

(53)

(53)
15min
Se recept

Pinsa med salami och oliver

Pinsa med salami och oliver

(86)

(86)
15min
Se recept

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

(33)

(33)
15min
Se recept

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

(313)

(313)
15min
Se recept

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

(78)

(78)
15min
Se recept

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

(207)

(207)
30min
Se recept

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

(27)

(27)
15min
Se recept

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

Ugnsbakad röding med mascarpone och pesto

(34)

(34)
45min
Se recept

Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca på kyckling

(35)

(35)
30min
Se recept

Pasta all’Arrabiata

Pasta all’Arrabiata

(138)

(138)
25min
Se recept

Bönragú

Bönragú

(23)

(23)
Se recept

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

(141)

(141)
20min
Se recept

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

(15)

(15)
20min
Se recept

Polpette med aubergine och fetaost

Polpette med aubergine och fetaost

(28)

(28)
1tim 45min
Se recept

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

Friterade kronärtskockor med mynta, pecorino och citronaioli

(23)

(23)
20min
Se recept

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

(78)

(78)
10min
Se recept

Pasta Radiatori alla Siciliana

Pasta Radiatori alla Siciliana

(52)

(52)
20min
Se recept

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

Pasticciata – krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

(218)

(218)
30min
Se recept

Saftig äppelkaka med ricotta

Saftig äppelkaka med ricotta

(57)

(57)
1tim 30min
Se recept

Burrata med ugnsbakade tomater

Burrata med ugnsbakade tomater

(44)

(44)
1tim 10min
Se recept

Halloumibiffar med zucchini och morot

Halloumibiffar med zucchini och morot

(32)

(32)
30min
Se recept

Spetskål med krämig fetaost och nötter

Spetskål med krämig fetaost och nötter

(29)

(29)
25min
Se recept

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

Pasta Tagliatelle med bönor och örter

(27)

(27)
30min
Se recept

Pastagratäng med frasigt täcke

Pastagratäng med frasigt täcke

(25)

(25)
35min
Se recept

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

(69)

(69)
25min
Se recept

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

(14)

(14)
20min
Se recept

Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

(55)

(55)
Se recept

Dipp med fetaost och hummus

Dipp med fetaost och hummus

(13)

(13)
15min
Se recept

Pinsa Salamino Peperoni

Pinsa Salamino Peperoni

(58)

(58)
15min
Se recept

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

Pinsa med fluffig citronmascarpone, rom och rödlök

(96)

(96)
15min
Se recept

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

(29)

(29)
30min
Se recept

Pasta linguine med räkor

Pasta linguine med räkor

(67)

(67)
30min
Se recept

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

(99)

(99)
20min
Se recept

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

(32)

(32)
40min
Se recept

Lasagne med mild bechamelsås

Lasagne med mild bechamelsås

(25)

(25)
1tim 20min
Se recept

Mini Pinsa med chili och burrata

Mini Pinsa med chili och burrata

(11)

(11)
15min
Se recept

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter

(54)

(54)
15min
Se recept

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...