Semifreddo med citronsmak
Vad tycker du?
Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.
Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (85)
(85)Vad tyckte du om receptet?
3 kommentarer
Briht Ekström
Undrar lite över lemoncurden som är fast, och ska ner i fluffigt vispad äggvita etc?!
Lite knepigt! Skulle man kunna tänka sig smälta den lite och låta den svalna och sen ha i den
eller blir det för löst det är frågan? Nu blir det klumpar som är svåra att få bukt med.
Anna Mellberg
Hej! Vi har inte provat att värma lemoncurd, däremot har en kollega vispat upp den innan den blandades ner i äggvitan. Då fick den curden smidigare konsistens. Lycka till i köket hälsar vännerna på Zeta
tessa nordlund
Hej, det går att försiktigt värma upp curden. Den innehåller smör som gör att den blir lösare när den blir ljummen. Men var försiktig. Lägg den tex i vattenbad med hett vatten i 10 minuter. Rör lite då och då.
Lycka till!