Spaghetti all’Amatriciana

RÖSTA PÅ RECEPTET (84)

(84)

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Spaghetti all’Amatriciana är en rätt med ursprung i den italienska byn Amatrice. Pastan serveras med mustig tomatsås gjord på plommontomater och pancetta.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Casa Di Luca Spaghetti, á 400 g
1 frp
1 st
finhackad gul lök
2 frp
körsbärstomater
salt och svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (84)

(84)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Ebba Tilander

Den var jätte god värt att göra igen till familjen en lördag

sebbe

Vad skall jag göra med löken???

Anna Mellberg

Hej Sebbe! Addera löken tillsammans med köttet. Vi har lagt till det i receptet nu, tack för att du uppmärksammade oss på den missen. Hälsningar Anna på Zeta

Ola

Skulle gärna vilja veta hur mkt 2 pkt körsbärstomater är?

Anna Mellberg

Hej Ola! Förpackningarna med körsbärstomaterna brukar innehålla 390-400 g, detta beroende på vilket märke du väljer. Lycka till med såsen, hälsar vännerna på Zeta

Kalle

Kan man ha grädde eller kanske lite kräm fraiche i såsen?

Emma Olsson

Hej Kalle,
I det klassiska italienska receptet innehåller det ingen grädde, men det är alltid en smaksak. Återkom gärna till oss hur det blev 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta